Tro och otro

Vänner.
debatten om kvinnors och homosexuellas underordning i kyrkan har följt Katolsk Vision ända från början. De teologiska argumenten har virvlat i luften.
Ibland tänker jag: Om det är så att de gudlösa respekterar alla människors lika värde på ett sätt som de som kallar sig ”klassiskt kristna” inte gör vad skall vi då med ”de klasiskt kristnas” gud till?
Vad skall vi med en gud till som kräver av sina tillbedjare att de gör andra människor illa för att han skall bli nöjd? Ett slags människooffer. Vad skall vi med en tro till om de som inte tror behandlar sina medmänniskor bättre än de som tror?

Gert

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

51 svar på Tro och otro

  1. Eric skriver:

    Du har ju inte ställt någon fråga – men påstått en hel del.

    Om du tar exemplet med fotbollen bokstavligt – så OK för mig: Med en kille i tjejlaget så upphör damfotbollen att vara damfotboll. Då är det något annat. I Svenska kykan finns det kvinnor som är präster – en majoritet. men det är inte samma kyrka. man hävdar inget särskilt prästadöme, utan bara det allmänna. Där har du det mixade laget. Det är något annat. Precis som herrfotboll inte är damfotboll. De spelar på olika planer, i olika ligor.

    Men jag ville ju spela i damlaget – inget annat! Jag kräver att få göra det, det borde vara en mänsklig rättighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *