Lysande analys av Pussy Riot affären i SvD

Läs idag lysande analys av Pussy Riot affären i Ryssland skriven av ryska journalisten Anna Arutunyan.

”Historien om det som just hade hänt i Ryssland och varför det hade trollbundit medierna handlade inte bara om fyra söta anarkister som i en katedral hade förlöjligat kyrkan och regeringen. Det handlade om det påföljande straffet, om Vladimir Putins styre och om dess relation till Gud och kyrkan. Ett tvåårigt straff – i ett land där huliganbrott annars sällan leder till mer än villkorlig dom – tyder på att här fanns något utöver deras uppträdande i Frälsarkatedralen, något större än en förolämpning av religiösa ryssar.”

”Men fader Boris var egentligen inte intresserad av allt detta. Han visste att den kyrka där han nu var präst delvis hade raserats under Sovjetstyret – dess tegelstenar hade då använts för att bygga en svinstia. Och han visste att vad de nuvarande ”myndigheterna” (som han kallade dem) än hade gjort i övrigt, så hade de hjälpt till med att bygga upp kyrkan på nytt.

”Det är så mycket att göra här”, sa han och gestikulerade mot kyrkan. ”Jag är helt enkelt för långt borta från allt det där”.”

http://www.svd.se/kultur/putin-och-pakten-med-patriarken_7494856.svd

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *