” Kvinnor behöver inte prästämbetet ty deras uppdrag i kyrkan är ändå så vackert ”

National Catholic Reporter

Påvens personlige rådgivare i teologiska frågor  Fr. Wojciech Giertych OP -teolog för det påvliga hushållet- ger de GÄNGSE  argumenten MOT  kvinnor som ämbetsbärare i katolska kyrkan.

Men han ger också lite bonusargument eller hur man nu ska uttrycka det hela.

Vad sägs om dessa visdomsord ?

”Men are more likely to think of God in terms of philosophical definitions and logical syllogisms, he said, a quality valuable for fulfilling a priest’s duty to transmit church teaching.”

Eller  denna sakkunskap ?

” Giertycher erkänner att en katolsk kvinna på allvar kan tro att hon har en kallelse att bli präst men denna subjektiva tro är inte ett uttryck för  att det  objektivt sett existerar en kallelse.”

”Men trots att kvinnor inte kan prästvigas så intar de inte någon underordnad roll  i kyrkan. ”

Man lär så länge man lever inser jag av följande .

”Kvinnans uppdrag i kyrkan är att övertyga mannen om att makt inte är det viktigaste i kyrkan, inte ens sakramental makt. Det viktigaste är mötet med den levande Guden genom tro och kärlek. ”

Som pricken över iet

” Kvinnor  behöver inte prästämbetet ty  deras uppdrag i kyrkan är ändå  så vackert .”

http://ncronline.org/news/theology/why-not-women-priests-papal-theologian-explains

Här går det att lyssna på Fr. Wojciech Giertych OP

http://www.youtube.com/watch?v=GfGJs-iFtS8&feature=youtu.be

// Irène

PS   Här kommer i repris en liten film som visar  hur påven i sitt eget  påvliga hushåll har ansträngt sig att förverkliga Guds plan med komplementariteten mellan män och kvinnor.

Så fint !

Kolla butlern som inte längre är butler.  Och kolla den ena middagsgästen  Fr. Wojciech Giertych OP  som påven inbjudit för att kunna förkovra sig  i teologiska frågor.

Så betryggande !

http://www.youtube.com/watch?v=UQrWxrtqRUU

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på ” Kvinnor behöver inte prästämbetet ty deras uppdrag i kyrkan är ändå så vackert ”

  1. Krister Janzon skriver:

    Irène,

    Här instämmer jag starkt med dig. Jag såg videosnutten häromdagen: Vilket pekoral, främst till
    innehåll, men även till form. Jag trodde nästan det var på skämt, men så läste jag några kommentar till hans monolog! Tyvärr instämmande då, hoppas några kvinnor och teologer nu skrivit emot hans tramas. Ursäkten att det alltid finns dåliga teologer och predikarbröder räcker inte!

    Krister

  2. Shamati skriver:

    Sa inte påven: ”Kyrkan har ingen makt att bestämma huruvida en kvinna skall ha möjlighet att bli präst eller ej. Prästerskapet är instiftat av Guds Son”? Man kan ju se yillbaks till Genesis och Melchizedek vilka som utgjort den bibliska modellen för en präst. Män och kvinnor är väl olika? Varför är den värdsliga illusionen av makt så viktig? Eller känner sig kvinnor ”mindre värda” av att inte få präster? Annars säger det ju mer om hur viktigt det verkar vara att få självbekräftelse ich prestige då jag iaf tycker att Bibeln och kyrkohistorien är mycket klar på denna punkten och som katolik har man väl tron att Kristus startade kyrkan & instiftade prästerskap samt utgjorde modellen för det religiösa livet och den Helige Anden har sedan dess lett kyrkan genom tiden?
    Det är väldigt viktigt att inte Kyrkan börjar ändra i grundläggande saker i religionen för att tillfredsställa tidsandan. Alla civilisationer faller förr eller senare och Guds Stad är inte densamme som människans då Guds består.

    Däremot tycker jag att det borde vara möjligt för kvinnor att genom något religiöst ämbete i kyrkan få möjlighet att rösta om vissa saker. Men absolut inte lekmännen som ofta vänder kappan efter vinden. Men mer kvinnliga teologer i vatikanen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *