National Catholic Reporter

Påvens personlige rådgivare i teologiska frågor  Fr. Wojciech Giertych OP -teolog för det påvliga hushållet- ger de GÄNGSE  argumenten MOT  kvinnor som ämbetsbärare i katolska kyrkan.

Men han ger också lite bonusargument eller hur man nu ska uttrycka det hela.

Vad sägs om dessa visdomsord ?

”Men are more likely to think of God in terms of philosophical definitions and logical syllogisms, he said, a quality valuable for fulfilling a priest’s duty to transmit church teaching.”

Eller  denna sakkunskap ?

” Giertycher erkänner att en katolsk kvinna på allvar kan tro att hon har en kallelse att bli präst men denna subjektiva tro är inte ett uttryck för  att det  objektivt sett existerar en kallelse.”

”Men trots att kvinnor inte kan prästvigas så intar de inte någon underordnad roll  i kyrkan. ”

Man lär så länge man lever inser jag av följande .

”Kvinnans uppdrag i kyrkan är att övertyga mannen om att makt inte är det viktigaste i kyrkan, inte ens sakramental makt. Det viktigaste är mötet med den levande Guden genom tro och kärlek. ”

Som pricken över iet

” Kvinnor  behöver inte prästämbetet ty  deras uppdrag i kyrkan är ändå  så vackert .”

http://ncronline.org/news/theology/why-not-women-priests-papal-theologian-explains

Här går det att lyssna på Fr. Wojciech Giertych OP

http://www.youtube.com/watch?v=GfGJs-iFtS8&feature=youtu.be

// Irène

PS   Här kommer i repris en liten film som visar  hur påven i sitt eget  påvliga hushåll har ansträngt sig att förverkliga Guds plan med komplementariteten mellan män och kvinnor.

Så fint !

Kolla butlern som inte längre är butler.  Och kolla den ena middagsgästen  Fr. Wojciech Giertych OP  som påven inbjudit för att kunna förkovra sig  i teologiska frågor.

Så betryggande !

http://www.youtube.com/watch?v=UQrWxrtqRUU