Katolska G8 biskopar som hyllar inomkyrklig diktatur vill diktera sina regeringschefer om ”demokrati och transparens”

Inför det kommande toppmötet 17-18 juni i Enniskillen i Nordirland mellan G8 stats –och regeringschefer  vänder sig i en gemensam skrivelse katolska  biskopskonferenserna i respektive G8 länder dvs

 Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Ryssland, Storbritanien, Tyskland och USA.

  till sina länders stats-och regeringschefer i syfte att bekämpa världsfattigdomen . Detta som stöd för påve Franciskus i samband med att han valdes till påve .

”Pope Francis, in his inaugural homily, committed himself to “open his arms to protect all of

God’s people and embrace with tender affection the whole of humanity, especially the poorest, the weakest, the least important….”

http://www.americamagazine.org/content/all-things/g8-bishops-and-himself-pope-francis-urge-preferential-option

http://signum.se/g8-biskopar-uppmanar-regeringar-till-fattigdomsbekampning/

// Irène

PS  Läs skrivelsen  där jag särskilt fastnar för följande

”The G8’s emphasis on transparency is critical. Human dignity demands truth, and democracy

 

requires transparency.”

http://www.usccb.org/issues-and-action/human-life-and-dignity/poverty/global/upload/2013-G8-Letter.pdf

”Människovärdet kräver sanning, och demokrati behöver transparens.”

Intressant att katolska biskopar i västvärldens demokratier alltid har lättare för att göra gemensam sak när det gäller kritik av UTOMKYRKLIGA missförhållanden men alltid som grupp står tysta och diskreta och därmed delaktiga i de missförhållanden som råder INOMKYRKLIGT.

”Demokrati behöver transparens ” skriver biskoparna unisont ……..

Om katolska biskopar vill bli lyssnade till och utge sig för trovärdiga vore det på sin plats om samma biskopar som grupp vill uppmana till TRANSPARENS också inomkyrkligt dvs plädera för inomkyrklig demokrati som de underförstått tycks anse är FÖRUTSÄTTNING för TRANSPARENS…….

 

I annat fall är det lätt för katolska lekmän  att få uppfattningen att det är för att SLIPPA inomkyrklig TRANSPARENS inom hierarkin som alla inomkyrkliga ansträngningar från lekfolket för inomkyrklig DEMOKRATI  ständigt motarbetas.

Att kardinal Dolan undertecknat denna skrivelse som också riktar sig till hans regeringschef president Obama ser jag som ett skämt efter det att Dolan gått i spetsen för att motarbeta Obamacare som  är USA hittills viktigaste stöd till sitt lands allra fattigaste medborgare.

Även Irlands kardinal Sean Bradys namnteckning är ett skämt i en  skrivelse som förespråkar transparens. Samma kardinal har bla varit huvudansvarig för mörkläggningen av sexskandalerna på Irland men vägrat avgå.

Om det blir för ansträngande för  G8 folket att diskutera världens besvärliga  ekonomi och finansfrågor, klassklyftor och hungersnöd så är Enniskillen en väl vald plats utifrån sin kända och lyxiga golfklubb där det går att relaxa från världsnödsfrågor……….

http://www.enniskillengolfclub.com/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Katolska G8 biskopar som hyllar inomkyrklig diktatur vill diktera sina regeringschefer om ”demokrati och transparens”

  1. Krister Janzon skriver:

    Irène,

    ”Katolska G8 biskopar som hyllar inomkyrklig diktatur” ??
    Det var hårda ord! Var framgår det?
    Skämtar du?

    Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *