Gamla och nya ordenslöften

Vänner,

sr Maureen Fiedler (Loretto) skriver intressant i NCR om hur de traditionella ordenslöftena utvecklas och förändras. De vore intressant att höra vad ni som är medlemmar i någon tredje orden tycker?

http://ncronline.org/news/sisters-stories/poverty-chastity-obedience-traditional-vows-redefined-21st-century

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Gamla och nya ordenslöften

  1. Erik Westerberg skriver:

    ”Sisters of Mercy,
    they are not departed or gone,
    They waiting for me when I thought
    that I just cannot go on”…
    (L. Cohen)

    Jo, så är det nog för mig i en primär betydelse, så, var det också i en sekundär betydelse för Leonard Cohen. En av hans vackraste sånger handlade inte bara om ett relativt platonskt kärleksmöte med två systrar utan var, enligt egen utsago, också en hyllning till den just dessa katolska ordenssystrar. Kanske räcker det med några veckor på den Nordamerikanska kontinenten för att förstå Washington Posts underbara förstasida dagen efter det att Rom försökt tysta ordenssystrarnas nationellla talesperson; ”We are all sisters”.

    Jag älskar anslaget i artikeln, ”Det är vi, inte Rom, som står bredbent i traditionen”. Löftet att tjäna och söka Guds rike genom att slå följe med tullindrivare och prostituerade är lika gammalt som evangeliet självt. Det är löjliga gubbar i brysselspets som är modernisterna…

    Ps. Det finns dem som hör en lätt gubbig biton i Cohens gamla sång. För oss finns Beth Ortons överjordiska tolkning på hyllningsskivan ”I am your Man” Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *