Malala 16 år – en levande martyr

Lyssna på  16 åriga MALALA  när hon talar inför FN  på sin 16-årsdag  12 juli 2013

”Jag är inte här för att tala om hämnd mot talibanerna eller några andra terrorgrupper. Jag är här för att tala om rätten till utbildning för varje barn. Jag vill att talibanernas och alla terroristers söner och döttrar ska få utbildning. Jag hatar  inte talibanen som sköt mig.  Även om jag hade ett skjutvapen i min hand och han stod framför mig så skulle jag inte skjuta honom .  Jag har lärt medkänsla av Muhammed, av Jesus Kristus och Buddha. ”

Malala beskriver arvet från Martin Luther King, Nelson Mandela, Gandhi, moder Teresa och hur hon lärt förlåtelse av sina föräldrar.

”Idag fokuserar jag på kvinnors rättighet till utbildning därför att det är kvinnor som lider mest…….”

”Ett barn, en lärare, en bok, en penna  kan förändra världen.  Utbildning är den enda lösningen.  Först utbildning.  Tack.”

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-23291897

För  9 månader sedan  ………..

”Den 16-åriga pakistanskan ­Malala Yousafzai bloggade om skolan på BBC:s urduspråkiga sajt.

Om hur talibanerna hade förbjudit henne och andra flickor att gå i skolan. Hur de religiösa extremisterna förstörde landet med sitt fundamentalistiska kvinnohat. Om hur hon vägrade acceptera att flickors rätt till utbildning kränktes av konservativa män.Frispråkigheten och tydligheten ­gjorde henne beundrad och prisad. Men också hatad och fruktad.I början av oktober i fjol stoppades ­hennes skolbuss i staden Mingora av ­beväpnade talibaner. Malala blev skjuten i huvudet, en annan flicka dog i attacken och flera skadades. Men Malala överlevde och i mars i år var hon tillbaka i skolbänken. Nu på ­Edgbaston High School i brittiska ­Birmingham, men ändå. De mäktiga ­männen kunde inte kuva henne.

Attackerna mot Malala och andra flickor som går i skolan har fått de pakistanska politikerna att lova folket ett gratis och obligatoriskt utbildningssystem.

Man har lovat särskilda satsningar för att lyfta unga flickor och i det senaste ­valet gick i princip samtliga partier fram med löften om en förbättrad skola.”

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article17119124.ab

// Irène

PS  Ett av de mest gripande tal jag hört ………

Bara 16 år gammal är Malala  som en levande martyr redan inlemmad i skaran av vår tids främsta förespråkare för fred och mänskliga rättigheter lika för alla …….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

21 svar på Malala 16 år – en levande martyr

  1. Samuel Johansson skriver:

    Irène.

    Om den muslimska Malala som föredöme för kristna debattörer.

    Som du vet tror jag inte på en synkretistisk sammanblandning av världens religioner, men det hindrar inte att det går att finna meningsfulla etiska och ideologiska beröringspunkter som grund för en respektfull dialog. En viss Rev. Steven Greenenbaum har formulerat Six Fundamental Assumptions som grund för An Interfaith Covenant där åtminstone en är närmast självklar:

    While each of us must define the meaning of our own lives, we understand, accept and embrace as self-evident that we are our brother’s and sister’s keeper, that we must strive daily to treat each other with honor, with respect and with love, and we recognize that this is what Jesus, Confucius, Hillel, the Buddha, Muhammad and so many others sought to teach us.

    Två omständigheter har aktualiserat ämnet. Dels mina samtal med muslimer som liksom jag följer Malalas öden och äventyr – samtalen kännetecknas av en stark känsla av ömsesidig respekt. Dels den brist på respekt som alltför ofta kommer till uttryck på den här bloggen, nu senast mot signaturen ”Helena Karlsson”. Kommer vi att få se hennes namn i fortsättningen? Bränt barn skyr elden.

    I samtalen med mina muslimska bekanta lägger vi fram sakligt underbyggda argument för våra resp övertygelser, men ingen går till angrepp mot personen, inga argumentum ad hominem, och ingen begär att jag måste överge min övertygelse. Tyvärr lever inte samtalskulturen på KV upp till det idealet.

    ”This is what my soul is telling me: be peaceful and love everyone.” Malala i sitt FN- tal.

    Samuel.

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Samuel,
    Det är väldigt svårt för någon att bemöta svepande formuleringar som:
    ”I samtalen med mina muslimska bekanta lägger vi fram sakligt underbyggda argument för våra resp övertygelser, men ingen går till angrepp mot personen, inga argumentum ad hominem, och ingen begär att jag måste överge min övertygelse. Tyvärr lever inte samtalskulturen på KV upp till det idealet.”
    Jag har uppmanat till det förut och gör det nu igen, ge konkreta exempel på vad du anser är fel och visa gärna hur det skulle se ut istället.

    Det är visserligen inte så många som har ryggrad nog att stå med sitt riktiga namn under sina kommentarer men trots det kanske vi inte ska förutsätta att Helena Karlsson är en signatur.
    Anneli

  3. Samuel Johansson skriver:

    Anneli.

    Det är inte det konkreta fallet jag är ute efter utan det faktum att personangrepp är ett återkommande problem på KV. Det är därför jag riktar mig till Irène som huvudansvarig för bloggen. Dissonansen mellan bekännelsen till Bergspredikans etik och bloggskribenternas praktik blir ibland hjärtskärande. Och avskräcker nya potentiella sympatisörer från att ansluta sig och ge sig in i våra samtal.

    Samuel.

  4. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    ”Det är därför jag riktar mig till Irène som huvudansvarig för bloggen”

    ”Dissonansen” mellan din fantasi och verkligheten blir ibland ”hjärtskärande”.

    Utan att först fråga skribenterna på bloggen OM det finns någon huvudansvarig för KV blogg häver du ur dig ett påstående ur din fantasi för att inför dig själv legitimera ditt behov av en SYNDABOCK alias HUVUDANSVARIG för idéer och uppfattningar du ogillar på bloggen och på vilken du kan projicera dina fördomar om andra religioner.

    Du skriver

    ”Om den muslimska Malala som föredöme för kristna debattörer.
    Som du vet tror jag inte på en synkretistisk sammanblandning av världens religioner, men det hindrar inte att det går att finna meningsfulla etiska och ideologiska beröringspunkter som grund för en respektfull dialog.”

    Samuel lyssna nu noga.

    DEN MUSLIMSKA MALALA är för mig ett större FÖREDÖME än någon annan nu levande KATOLIK.

    Detta och ALLT jag skriver är mina personliga uttalanden som du inte kan göra KV blogg ansvarig för.

    Lika lite VÄGRAR jag ta ansvar för vad övrigt skrivs på KV blogg.

    Apropå TRONS LJUS – det enda B16 encyklika har med ljus att göra är att det är LJUSÅR mellan vad B16 efter 86 år ! på jorden kommit fram till vad KRISTET föredöme beträffar och vad den MUSLIMSKA Malala efter ett jordeliv på bara 16 år kommit fram till………

    När Helena Karlsson euforiskt UTBRISTER att ”vi fått en kristen påve” så tolkade jag det som att hon OMEDVETET gav uttryck för vad många katoliker nu börjar känna men inte HÖGT vill /vågar uttala. Nämligen : För att vara HUVUDANSVARIG för den Jesusrörelse som kommit att kallas KRISTEN och som efterträdare till denna rörelses förste KRISTNE biskop i ROM så gör sig Franciskus betydligt bättre än sin föregångare som mer visat sig vara efterträdare till Roms HEDNISKA kejsare än dess förste KRISTNE biskop…….

    // Irène

    PS Jag vill uppmana dig att skriva ett eget blogginlägg där du utvecklar din personliga syn på kristendom i relation till andra religioner. Och där du framför allt utvecklar dina önskemål om hur du anser att katolska kyrkan i praktiken bör förhålla sig till andra religioner.
    Detta skulle bli betydligt mer fruktbart än dina nuvarande plötsliga utfall mot mina uttalanden

    Skriv i den tonart som känns bekväm för dig liksom jag skriver i den tonart som känns bekväm för mig.

    Jag ser KV blogg som en improvisationskör med blandade röster utan körledare därför låter det som det låter ……… Hur? Därom kan och får det råda delade meningar……… bara ingen kräver tolkningsföreträde på att vara smakdomare ……

  5. Agneta sofiadotter skriver:

    Samuel,

    Jag håller med Irene o tycker det vore bra om du redovisade din syn på andra religioner via ett eget inlägg. Bakom din fantastiska ordpoetiska tolkning av ”din” kristendom kan det dölja sig en aggressivitet gentemot andra religioner. En ständig missionerande anfallsstrategi. Du har min email adress …jag kan lägga in det.

    Malala är g-dasänd o muslim. Det säger något.

    Jag vill också passa på att även tycka som Anneli skriver ”vi kan inte förutsätta att H.K är en signatur”. Vi är luttrade här efter 10 år o känner igen personers strategier. ”Helena Karlsson” kan lika gärna vara den ”Andreas Pills” eller ”Anders Plit” som presenterade sig förra sommaren med just dessa namn. Att en tröttnad kommer av detta faktum borde vara naturligt o lätt att förstå.

    Så gå Irene till mötes o oss läsare o respektera Malala så mkt att du ärligt o enkelt uttrycker vad du tycker om hennes tro: den muslimska. Anser du att hon behöver Jesus? Och varför då?

    Agneta

  6. Samuel Johansson skriver:

    Irène, Agneta.

    ”DEN MUSLIMSKA MALALA är för mig ett större FÖREDÖME än någon annan nu levande KATOLIK”

    Denna ordväxling blev långt mer tragikomisk än jag kunnat föreställa mig – vi har ju samma positiva uppfattning om Malala och hennes version av islam. Samma. Jag citerar ju henne just som föredöme: ””This is what my soul is telling me: be peaceful and love everyone.” Malala i sitt tal i FN.” Hon är verkligen det bästa föredöme jag kan tänka mig som en reformator av en djupt reaktionär tolkning av islam – talibanernas – och det samhälle hon är född in i.

    En av de muslimer jag lärt känna, Hussain, är från samma område som Malala, SWAT-dalen, och en lika självklart troende muslim som hon. Det är i samtal med honom och två amerikanska konvertiter jag funnit att det är fullt möjligt att föra ett mycket civiliserat samtal om våra resp religioner och kulturer. Om vi kan göra det på gräsrotsnivå borde det vara lätt för en Franciskus att föra en global interreligiös dialog. Han har ju redan börjat på det mest konkreta sätt genom att tvätta fötterna på internerade fångar, däribland en muslimsk kvinna.

    Det är inte så att jag angriper ”idéer och uppfattningar” utan min kritik handlar helt och hållet om ett visst beteende som svär mot de ideal som vi uttryckligen bekänner oss till.

    Alltså, vi är långt mer överens i sakfrågorna än ni tror. Förstår inte hur det kan vara möjligt att missförstå mitt med gillande delade citat av Rev Greenenbaum:

    While each of us must define the meaning of our own lives, we understand, accept and embrace as self-evident that we are our brother’s and sister’s keeper, that we must strive daily to treat each other with honor, with respect and with love, and we recognize that this is what Jesus, Confucius, Hillel, the Buddha, Muhammad and so many others sought to teach us.

    Agneta, som universalist tror jag att Jesu gärning gäller Malala i lika hög grad som dig och mig, men det innebär inte att hon måste bli kristen för att Guds nåd ska gälla henne – den är redan så allmängiltig den kan bli.

    En gång till: jag tror verkligen på vänskapliga relationer mellan alla religioner – det är religionsblandningen jag vänder mig emot.

    Och jag vill tro på vänskapliga relationer mellan alla som skriver på KV.

    Samuel.

  7. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    Jag upprepar

    ”Om den muslimska Malala som föredöme för kristna debattörer.
    Som du vet tror jag inte på en synkretistisk sammanblandning av världens religioner, men det hindrar inte att det går att finna meningsfulla etiska och ideologiska beröringspunkter som grund för en respektfull dialog. ”

    Det går inte att ta miste på dina inledningsord…….”men det hindrar inte”……

    Vaddå ”hindrar inte ?” Du och jag talar på olika våglängder. Jag har inga anspråk på att du ska förstå de budskap jag sänder på mina våglängder men jag betackar mig för dina INSINUATIONER om att vara en förhatlig förespråkare för SYNKRETISM vilket du redan tidigare gjort mycket hätska utfall mot mig om …….

    Du är fri att skriva detta men jag är lika fri att få betacka mig för detta ……

    Och jag betackar mig också för att stå som ansvarig för allt ÖVRIGT du ogillar på KV blogg.

    // Irène

    PS Du gör en pudel Samuel….kanske för att du inte vill få Agneta mot dig ……… men fn är jag inte in the mood att berömma dig för detta…….
    Du har tidigare på KV blogg fällt vidriga och generaliserande omdömen om Muhammed och Islam……..

  8. Samuel Johansson skriver:

    Irène.

    Du skriver:
    ”Du och jag talar på olika våglängder. Jag har inga anspråk på att du ska förstå de budskap jag sänder på mina våglängder …”

    Du fortsätter att angripa min person med nedsättande språk. Jag fortsätter att vädja om att upphöra med personangrepp. De är oförenliga med de ideal vi bekänner oss till.

    Det är inte idéer eller personer jag vänder mig mot utan beteenden som det ovan.

    Vad gäller islams födelse har jag relaterat den historia, de handlingar, som alla historiker vet har ägt rum, även muslimska dito. Varför förneka sanningen? Desto tydligare framträder de ickevåldsideal som nu många muslimer förespråkar, inkl Malala, peace be upon her.

    Om debatten förra året hade handlat om muslimer istället för islam skulle du funnit en meningsfrände hos mig. Vi är alla lika högt älskade av Gud; vi är alla sanningstörstande varelser och vi är alla begåvade med ett samvete förmöget att göra etiska överväganden, förmögna att interagera med Gud. Gud har försonat hela världen med sig.

    Med önskan om fred.

    Samuel.

  9. Anneli Magnusson skriver:

    Samuel,
    För att i framtiden undvika missförstånd och uppslitande diskussioner ber jag dig (och alla andra) en gång till att vara konkret. Dyker en misshaglig formulering upp, ifrågasätt den på en gång.

    Dessutom ledde du med ditt klagande diskussionen bort från det väsentliga, en fråga som tyvärr är religionsöverskridande. Allt för många män världen över tycker inte att flickor ska få gå i skolan. Malala kämpar modigt mot dem och gör därmed en betydligt större insats än någon av oss.
    Anneli

  10. Samuel Johansson skriver:

    Anneli.

    ”Dyker en misshaglig formulering upp, ifrågasätt den på en gång.”

    Det är ju precis det jag gör, se början av mitt förra inlägg.

    Vad gäller Malala har jag gett henne aktivt moraliskt stöd i snart ett år. Hennes och alla andra frihetstörstande muslimers kamp är den viktigaste striden som förs just nu mot patriarkatet. Det är många hatfyllda röster som höjts mot henne, men de flesta i hennes hemland ser ut att stödja henne. Ännu fler utanför Pakistan.

    I Egypten står striden om verklig demokrati och en sekulär författning. Om det inte varit för modet hos det egyptiska folket hade vägen legat öppen för de krafter som vill införa totalitär teokrati. Det borde vara självklart för alla progressiva att stödja kampen för universella mänskliga rättigheter och genomskåda dem som vill återvända till medeltidens mörker.

    Samuel.

  11. Agneta sofiadotter skriver:

    Samuel,

    Jag misstror inte dig. Men det vore faktiskt spännande om du kunde skriva ett eget inlägg o att jag för in det.

    Agneta

  12. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    Nu citerar jag för TREDJE gången din inledningkommentar till detta blogginlägg.

    ”Om den muslimska Malala som föredöme för kristna debattörer.
    Som du vet tror jag inte på en synkretistisk sammanblandning av världens religioner, men det hindrar inte att det går att finna meningsfulla etiska och ideologiska beröringspunkter ……..”

    Det som upprörde mig var att du har MAGE att komma och varna för SYNKRETISM som det FÖRSTA OCH VIKTIGASTE ATT LYFTA fram när jag introducerar Malalas tal i FN här på bloggen ty Malala gör något för dig förhatligt – hon åberopar ” Jesus Christ, Mohammed and lord Buddha” i samma mening.

    Dina efterkonstruktioner och bortförklaringar ger jag inte ett nickel för. Det är vad som sägs på bloggen som gäller. Att som försvar åberopa vad vi säger privat utanför bloggen kan du på allvar inte mena att jag ska godta.

    Det är väl inget farligt -inget personangrepp- att jag säger att du och jag inte förstår oss på varandra.

    Jag försöker att undvika kommentera dina kommentarer till andra, jag försöker låta dig vara I FRED men när du försöker att uppfostra mig och göra mig ansvarig för vad som allmänt sägs på KV blogg som inte faller dig i smaken – då har du GÅTT FÖR LÅNGT !!!!!

    // Irène

  13. Samuel Johansson skriver:

    Irène.

    Du verkar vara blind för det faktum att jag använder Malala som ett POSITIVT föredöme för oss kristna debattörer. Det där om religionsblandning har du missförstått. Det är inte riktat mot vare sig henne eller dig, bara givet som en negativ kontrast till min positiva värdering av ALLT som Malala står för. I sitt tal sa hon ju bland annat detta:

    ”Even if there was a gun in my hand and he was standing in front of me, I would not shoot him. This is the compassion I have learned from Mohamed, the prophet of mercy, Jesus Christ and Lord Buddha. This the legacy of change I have inherited from Martin Luther King, Nelson Mandela and Mohammed Ali Jinnah.”

    En bättre version av islam och ett bättre föredöme för oss kan jag knappast tänka mig. Allt sorts våld, även det verbala våldet, är henne främmande, för hon säger också:

    ”This is the philosophy of nonviolence that I have learned from Gandhi, Bacha Khan and Mother Teresa. And this is the forgiveness that I have learned from my father and from my mother. This is what my soul is telling me: be peaceful and love everyone.”

    Visst kan man säga att detta är ett sorts argumentum ad hominem men då i positiv bemärkelse. Peace and love borde prägla vårt bemötande av alla sorts debattörer, även meningsmotståndare.

    Du verkar dock vara blind för just det verbala våldet. Det är inte så att jag gör dig ansvarig för ”vad som allmänt sägs på KV blogg”. Det är istället så att du lägger ribban för vad som kan sägas i form av angrepp mot personer. Jag syftar självklart inte på saklig kritik – den är alltid legitim.

    Det krävs någon form av uppgörelse med aggressivt tal för att vi ska kunna vinna röster för vår sak.

    Be peaceful and love everyone.

    Samuel.

  14. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    Din NU raka och INVÄNDNINGSFRIA HYLLNING av Malala kommer FÖR SENT.

    SKADAN är redan skedd. Du kommer inte lyckas att rentvå dig i mina ögon.

    Var god och acceptera att din och min personkemi inte funkar ihop vilket är förutsättning för KOINONIA, vilket är förutsättning för bra samtal. Nu blir det bara dåliga samtal mellan oss så låt oss vila oss från varandra.

    Sorry.

    // Irène

  15. Krister Janzon skriver:

    Irène,

    Har det aldrig slagit dig att det handlar inte om personkemi, när du inte kan läsa innantill
    vad Samuel försökt vänligt säga dig hela dagen?
    Det kan väl aldrig vara så enkelt att du bara slår dövörat till, inför de distinktioner som Samuel vill hävda: muslimer – islam, sakligt – personligt, före & efter just ditt inlägg om Malala i FN, etc etc.
    Så ”enkelt” tror jag inte att det är.

    Det finns inget man (just nu Samuel) behöver bli rentvådd från!

    Kan du inte bemöda dig om en justare dialogstil på vår gemensamma blogg?

    Krister

    PS Jag instämmer i det mesta Samuel skrivit, t ex slutorden i senaste kommentaren:
    ”Det krävs någon form av uppgörelse med aggressivt tal för att vi ska kunna vinna röster för vår sak”

  16. Samuel Johansson skriver:

    Irène.

    ”Din NU raka och INVÄNDNINGSFRIA HYLLNING av Malala kommer FÖR SENT.”

    Vad gäller Malala kan jag med gott samvete säga att jag haft samma positiva uppfattning om henne all along.

    Samuel.

  17. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    Jag förstår mig inte på dig.

    Varför höll du dig då inte ENBART till din ”positiva uppfattning” UTAN att dra in synkretism i din inledande kommentar ?

    ”det är religionsblandningen jag vänder mig emot”

    Vad finns av religionsblandning i Malalas Tal ? Vad får dig som första kommentar att lyfta fram synkretism ?

    En fråga till. Vem anser du har tolkningsföreträde på att definiera vad som ska klassas som personangrepp ?

    Sändaren av ett budskap ? Mottagaren av ett budskap ?

    // Irène

  18. Samuel Johansson skriver:

    Irène.

    Eftersom Malala är muslim ville jag anknyta till vår tidigare debatt och markera att min stora uppskattning av henne inte innebär en omfamning av islam. Det är hela saken. Jag är hemskt ledsen att min formulering kunde uppfattas som ett personangrepp, för vilket jag ber om ursäkt. Det var inte min avsikt.

    Samuel.

  19. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    ”Eftersom Malala är muslim ville jag anknyta till vår tidigare debatt och markera att min stora uppskattning av henne inte innebär en omfamning av islam.”

    Vi är och förblir olika du och jag. Jag menar inte att du inte får ha denna uppfattning.

    Men personligen tänkte jag överhuvudtaget inte på att Malala är muslim när hon höll sitt tal -där har du den MEGASTORA skillnaden mellan dig och mig.

    Jag hörde bara en 16-årig helt unik flicka som mirakulöst överlevt ett attentatsförsök pga att hon kämpat för flickors rätt till utbildning.

    När det gäller Malala så tror jag inte vi kommer längre. Jag är och förblir oerhört FRUSTRERAD av JUST ditt BEHOV ATT MARKERA ditt avståndstagande till islam T I L L O C H M E D i ett så känsloladdat läge som det var när den muslimska Malala talade.

    Bloggsamtal är svåra. Det är lätt att det blir missförstånd. Med frågan om personangrepp hade jag inte alls Malala i tankarna utan det du säger om

    ”samtalskulturen på KV blogg”
    ”faktum att personangrepp är ett återkommande problem på KV. Det är därför jag riktar mig till Irène som huvudansvarig för bloggen.”

    ”Det är istället så att du lägger ribban för vad som kan sägas i form av angrepp mot personer.”

    Du påstår att jag gör personangrepp på dig när jag skriver att vi talar på ”olika våglängder”

    Det kan jag med bästa vilja inte se som ett personangrepp men om du som mottagare upplever detta som ett personangrepp så har du rätt att känna det du känner.

    MEN

    I så fall anser jag som mottagare mig ha samma rätt att känna flera av dina kommentarer som personangrepp och dessutom tagna ur luften.

    Antingen eller. Antingen är det syftet som räknas hos sändaren -att gå till personligt angrepp eller så är det mottagarens upplevelse av sändarens budskap som räknas.

    Du får välja alternativ – jag är mest intresserad av att det gäller lika spelregler för båda.

    Du kan inte både tillskriva mig personangrepp på dig och samtidigt anse att du inte är skyldig till att ha gjort personangrepp på mig.

    // Irène

    PS Jag tycker fortfarande att du bör skriva ett eget blogginlägg om din uppfattning om kristendomens relation till andra religioner och varför inte också till ”icke-religioner”.

    En utgångspunkt skulle kunna vara Kristers Stendahls motto ”Jämför aldrig det bästa inom en religion med det sämsta i en annan religion. ”

    Personligen har jag omvärderat Paulus ord ”Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus ”

    Jag gillar inte längre slutorden. Det är respektlöst mot andra religioner……..

  20. Samuel Johansson skriver:

    Iréne.

    ”jag är mest intresserad av att det gäller lika spelregler för båda”

    Om detta håller jag verkligen med. Vi står båda fast vid vad vi skrivit, men eftersom vi nu gjort klart att vi inte hade för avsikt att angripa meningsmotståndarens person utan snarare kritisera uppfattningar och beteenden, tycker jag vi kan gå vidare, vilket du också verkar tycka genom att föreslå att jag skriver ett eget blogginlägg. Det gör jag gärna.

    Men räkna inte med att jag kommer att tycka att Paulus är respektlös mot andra religioner…

    Samuel.

  21. Irène Nordgren skriver:

    Samuel

    Ser fram mot ditt blogginlägg.

    ”Men räkna inte med att jag kommer att tycka att Paulus är respektlös mot andra religioner…”

    Jag syftade specifikt på ett särskilt citat och jag gjorde det i FÖRVÄG för att du mentalt skulle vänja dig och förstå hur jag tänker vilket jag hoppas underlättar vårt kommande samtal.

    Jag tror ditt blogginlägg kan bli ett bra underlag för olika klarlägganden här på KV blogg.

    Min grunduppfattning är dock att förutsättningen för detta är att ingen får göra anspråk på att sitta inne med den ENDA SANNINGEN.

    Ser nu fram mot dina tankar…….

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *