Oroväckande att Justitia et Pax i Sverige – mot kyrkans lära – använder förmyndarton och pekpinnar till vuxna katoliker

Med anledning av ”EU resolutionen aborträtt ” publicerar Justitia et Pax ordförande p Thomas Idergard SJ och gensekr dr Ludwig Gelot en skrivelse 6 maj under rubrik

”Uppmaning till alla katoliker i Stockholms katolska stift och andra människor av god vilja med anledning av valet till Europaparlamentet den 9 juni 2024″ https://www.katolskakyrkan.se/media/6772/uttalande-info-r-europaparlamentsvalet-240506.pdf

I skrivelsen används pekpinnar och en obehaglig förmyndarton till vuxna katoliker som därmed mot katolsk lära fråntas självskriven rättighet att rösta utifrån katolska kyrkans paradmotto : överhögheten av det egna upplysta samvetets röst.

I Justitia et Pax uttalande fokuseras ensidigt på enbart abort som den enda avgörande och övergripande frågan som måste bestämma katolikers sätt att rösta – i nuläget i praktiken ”blankröst” alternativt personval – underförstått på p Thomas Idergards katolska goda vän Sara Skyttedal ? ……..eftersom ”ledamoten Skyttedal var enda svensk som röstade nej till resolutionen.”

Justitia et Pax valtips strider mot gängse katolsk lära som pläderar för ”samvetets överhöghet”.

// Irène

PS P Thomas Idergard SJ har tidigare förkunnat ”Sverige ska se Malta som stärkande förebild.” Har inget minne av att jag läst protester från p Thomas Idergard SJ – som starkt värnar om livet – att Malta tillåter att människor drunknar på Medelhavet. Rätta mig om jag minns fel.

http://www.katolskvision.se/blog/?p=30944

Fallet Savita Halappana 2012 orsak till varför katolska Irland 6 år senare ändrar sin abortlagstiftning 2018

http://www.katolskvision.se/blog/?p=7981

Farligt att invagga katoliker att tro att det går att avskaffa aborter genom kriminalisering. Statistik talar sitt eget språk.

”Legala och illegala aborter tar ut varandra i ett nollsummespel” http://www.katolskvision.se/blog/?p=7907

Motverka oönskade graviditeter lika med att motverka aborter

https://www.dagen.se/debatt/2022/08/13/motverka-oonskade-graviditeter-lika-med-att-motverka-aborter/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *