Bengt

Som din katolska trosfrände blir jag inte så sällan konfunderad över dina prioriteringar på din KATOLSKA BLOGG.

Din  också katolske TROSFRÄNDE kyrkoherden Helmut Schüller som lovat och lever efter löftena LYDNAD, FATTIGDOM OCH KYSKHET  befinner sig fn på en resa i USA för att försöka  skapa opinion bland katolska lekmän att trycka på sina ledare att bla decentralisera påvemakten och  ändra på katolska kyrkans regler kring prästämbetet.  Detta på grund av en katastrofal prästbrist som bla skulle kunna åtgärdas genom att tillåta gifta präster  och kvinnliga präster.

Att det inte är köbildning utanför prästseminarier av unga män i dagens Europa  som tycker att livet vore toppen att leva på existensminimum och i livslångt celibat är ju inte särskilt svårt att förstå.

Du hänvisar till KV blogg och skriver själv några negativa rader om Helmut Schüller på din blogg.  Samtidigt förkunnar du att du nu har bråda dagar med bla Livets Ords Europakonferens med bla  Ulf Ekman och stenrike dr Yonggi Cho som dragplåster.  Det du indirekt också säger är att om inte jag berättat  att dr Yonggi Cho är misstänkt för skattefiffel så skulle inte du  heller ha gjort  det……

http://bengtmalmgren.wordpress.com/2013/07/21/intensiv-kristen-konferens-vecka-stundar/

Den stenrike sydkoreanske pastorn dr Yonggi Cho välkomnas till Sverige

Pastor Ulf Ekman som öppnade EGET utifrån vinstgivande koncept från USA tycker varken katolska kyrkans  prästideal att leva i celibat och på existensminimum eller svenska kyrkans prästlöner  är något att hurra över.  Nej tacka vet han  Stiftelsen Livets Ord som ger betydligt bättre lön, bättre pensionsförmåner och dessutom bra insynsskydd  för ”GÅVOR” från tex Asiens andra stenrika  pastorer typ Kong Hee, grundare av kyrkan City Harvest i Singapore till vilken Ulf Ekman lär vara  mentor och därför ofta besöker Singapore. Business Class  betalat  av City Harvest Church underlättar dock  resebesväret.  Och vad gör man inte för Jesus……..

http://www.unt.se/uppsala/rikast-i-frikyrkosverige-299396.aspx

Jag ser inte Kong Hees namn på Europakonferensens program  men det kan kanske bero på att han måste prioritera  världsliga ting som jordiska rättegångar framför att predika Evangelium på sin mentors Europakonferens vilket jag tror han skulle prioritera om han fick välja.

”Kong Hee, grundare av kyrkan City Harvest i Singapore, misstänks för att ha förskingrat miljontals kronor från kyrkan. Nu har den uppmärksammade rättegången inletts.”

http://www.dagen.se/nyheter/rattegang-mot-pastor-kong-hee-inledd/

Här den katolske kyrkoherden och ICKE-MILJONÄREN Helmut Schüller som  pläderar för att  de som anser sig ha en prästkallelse och  tycker att det vore  en höjdare att leva på existensminimum och i celibat som han själv gör ska TVINGAS att göra detta helt FRIVILLIGT istället för OBLIGATORISKT.

// Irène

PS  Jag ser att Israels ambassadör Isaac Bachman även i år  välkomnas som talare på Europakonferensen.  Förra året nämnde han inte med ett ord  bosättarpolitiken varken på konferensen eller i sin artikel ”Stoppa demoniseringen av judar”. Du kan väl kolla om han bättrat sig till i år. Eller du kanske tycker att det är TJATIGT  att dra upp bosättarproblematiken i alla sammanhang där Israel diskuteras ….?

http://www.dagen.se/opinion/asikt/ambassadoren-spar-pa-polariseringen/

Till sist 2 frågor.  Skulle du ta emot Helmut Schüller i Sverige med samma öppna armar som du tar emot Yonggi Cho ?

Om du inte skulle det – varför ?

Du brukar ha svar på alla frågor. Så därför vore jag intresserad att få veta om både Yonggi Cho, Kong Hee, Ulf Ekman och Helmut  Schüller alla lever i samma Jesu efterföljd enligt ditt sätt att se ?

De lever ju i praktiken totalt olika vardagsliv vad bekvämlighet och ekonomi beträffar.  Om så diametralt olika livsstilar för pastorer och präster inte spelar någon roll varför pläderar katolska kyrkan då så ivrigt att  celibat och fattigdom är oerhört eftersträvansvärt om man vill   gå i Jesu efterföljd ?

*********************************************************************************************************

En sån tur att jag motsvarade  ”dina förväntningar ”  med nedanstående kommentar på din blogg.  Det gläder mig.

blogghttp://bengtmalmgren.wordpress.com/2013/07/21/intensiv-kristen-konferens-vecka-stundar/#comment-1671

Bengt

Du berättar om ”Dr. Yonggi Cho, det välkände pastorn från Sydkorea som talar på Europakonferensen.”

Och så kommer en FIN presentation…….

”Yonggi Chos församling Yoido Full Gospel Church i Seoul, Sydkorea, är idag världens största, med fler än 800 000 medlemmar. Den började en gång i tiden som en liten bönegrupp. Det var som 17-åring, dödssjuk i tuberkulos, som Cho tog emot Jesus för att vara snäll mot en kristen väninna. Men frälsningen visade sig bli mer än bara en vänlig gest då han blev både helad, andedöpt och genom en vision kallad till tjänst för Gud. Han är en stor inspirationskälla för ledare och pastorer över hela världen…………”

Det tror jag det !!!!!!!!!

Dvs att dr Yonggi Cho är en ”stor inspiritationskälla för ledare och pastorer i hela världen” …………Det är ju inte precis IDEELLT VÄLGÖRENHETSARBETE dr Yonggi Cho ägnat sig åt………Nej han kan bevisa att det OCKSÅ finns stor ekonomisk lönsamhet redan här på jorden i att sprida EVANGELIET. Det är ju ett EVANGELIUM i sig : ”kommen till mig i alla fattiga ledare och pastorer och jag ska göra eder rika redan här på jorden …………”

Du har väl inget emot att jag kompletterar dr Yonggi Cho CV med citat ur Dagen och Världen Idag

”Åklagaren hävdar att Yonggi Cho orsakat megaförsamlingen en förlust på 14 miljoner dollar, då församlingen köpt aktier i Yonggi Chos sons bolag, till ett värde av fyra gånger det marknadspris som gällde 2002.
Cho åtalas även för skattebrott efter att – enligt åklagaren – ha undvikit att betala motsvarande 22 miljoner kronor i skatt.”
http://www.dagen.se/nyheter/yonggi-cho-atalas-for-skattebrott/

”Enligt åtalet begicks brottet 2002 när han instruerade församlingsföreträdare att köpa Chos sons privatägda aktier till fyra gånger marknadspriset. Cho åtalas även för skattebrott efter att enligt åklagaren ha undvikit att betala 22 miljoner kronor i skatt, rapporterar Yonhap.”

http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/06/12/David-Yonggi-Cho-atalad/

// Irène