Judarnas Historia – ett måste för seriösa!

Är det rätt att tjata judendom på Katolsk Visions blogg? Ju mer jag idisslar tanken ju mer tycker jag att det är en nödvändighet – en absolut nödvändighet!

Hur kan vi verka o önska reformer inom en religion som under årtusenden reformerat bort sitt ursprung? Hur kan vi glömma en 2000 åriga vidrig kristen historia gentemot judarna för de 60 år som gått sedan Andra Vatikankonciliet? Är detta inte värt att diskutera om o om igen?  Är inte detta A o O?

Jag har undrat om det är G-ds vilja som fått mig att få djävulska prästproblem inom en katolsk församling för att efter det visas in genom ett mirakel till reformrörelsen för att sedan dess hamna utanför allt o sedan via nästa mirakel föras in i en judisk verklighet?

Är det min uppgift att vara denna röst- personliga röst/ lost of illusions – mitt i en kyrkopolitisk intelligent o skarp debatt?

Varför inte?

———————–

Inte undra på att jag njöt av  ”Judarnas Historia” på Kunskapskanalen när Simon Schama, professor i historia o konsthistoria vid Columbia Universitet på ett utsökt anglojudiskt sätt o språk beskriver sitt folks svårighet gentemot den tidiga kyrkan o genom västerlandets historia. Han sa samma sak som jag tänker idag. Det vilar 1000 bottnar i hans blick o ordval som berör genom rutan. Jag rekommenderar alla seriösa att följa programmen som går om lördagar på Kunskapskanalen. 21.00 Man kan också se den på SVT play. Lördagens var helt fantastisk o kan ses här:

Judarnas historia – 12/10 21.00 | SVT Play

www.svtplay.se/video/1526433/12-10-21-00

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *