Även Dick Harrison ger Philip Geister svar på tal.

Nu ger även Dick Harrison Philip Geister svar på tal och undrar i vilket syfte Geister går till angrepp på honom då han på SvD historieblogg  besvarar en läsarfråga om ”hur länge det funnits ärkebiskopar i Sverige.”

http://blog.svd.se/historia/2013/10/17/nar-fick-vi-arkebiskopar-i-sverige/

I sitt genmäle skriver Harrison

”Döm om min förvåning när jag finner att Philip Geister i Signum går till kraftigt angrepp mot undertecknad. Att döma av hans text skall jag ha skrivit min blogg som ett led i markerandet att det egentligen är samma kyrka idag som på medeltiden. Jag söker uppenbarligen beröva katolikerna deras historia genom att retroaktivt ansluta de medeltida ärkebiskoparna till Svenska kyrkan.”

”Jag vet inte vilket syfte Geister har med sitt angrepp. En möjlighet är att han har varit slarvig. För detta talar att han inte ens stavar rätt till mitt namn. En annan möjlighet är att han medvetet feltolkar min text eftersom han behöver ammunition för att driva en tes gentemot Svenska kyrkan – dvs. att han låter ändamålet helga medlen. Vilket alternativ som är det korrekta kan endast Geister svara på.”

http://signum.se/dick-harrison-genmale-till-philip-geister/

// Irène

PS  Mot bakgrund av den katolsk -lutherska FÖRSONINGSPROCESSEN som på olika sätt är på gång inför Lutherjubileet 2017 har jag också ställt frågan i vilket SYFTE   Philip Geister gör sitt utspel mot såväl Dick Harrison och  Anna Karin Hammar ?

Vilka signaler sänder det till studenter från olika samfund på Newmaninstitutet att deras rektor har behov av att MARKERA gränsdragningar och BETONA skillnader ……….

Den 31 oktober 2017 firas 500-års jubileet av reformationen.

I somras kunde man läsa om ett gemensamt dokument mellan lutheraner och katoliker som tagits fram med namnet ”From Conflict to Communion”

http://www.news.va/en/news/lutherans-and-catholics-from-conflict-to-communion

En ursäkt av Philip Geister vore på sin plats ! Såvida  naturligtvis inte syftet är att markera  katolska kyrkans AVSTÅNDSTAGANDE och DISTANS  och påminna en ny generation om vikten att HÅLLA AVSTÅND mellan olika kyrkosamfund……….. i så fall är det ju helt i sin ordning att låta syftet uppnå önskad effekt………

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Även Dick Harrison ger Philip Geister svar på tal.

  1. Irène Nordgren skriver:

    Philip Geister skriver slutreplik till Dick Harrison

    ”Det gläder mig att Dick Harrison delar min syn på reformationen som en radikal kyrklig nybörjan. Men just därför hade det varit önskvärt att den bedömningen också hade kommit fram i hans historieblogg i SvD”

    ”I den katolska traditionen är en ärkebiskop något helt annat än vad det blev i Svenska kyrkan.”

    Så sant, så sant…… men varför hoppar Geister över Harrisons förklaring

    ”Men det är inte det min text handlar om. Den handlar om de första ärkebiskoparna överhuvudtaget i Sverige.”

    http://signum.se/philip-geisters-slutreplik-till-dick-harrison/

    // Irène

    PS Om det är något som också står sig i den katolska traditionen så är det Signum med bla Philip Geister ………….. hur tillagsinställd, smidig, neutral och diplomatisk som helst i allt vad som rör Vatikanen och allt inomkatolskt, men gärna raljerande, spydig och översittaraktig mot icke-katoliker /lutheraner som dristar sig till att uttala sig i luthersk-katolska angelägenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *