Katoliker och sex

Vänner,

brittiska katolska veckomagasinet The Tablet har publicerat en artikel byggd på opinionsundersökningar om katolikers syn på sex, äktenskap, kvinnliga präster, samkönade äktenskap och så vidare. Alltså i princip de frågor Rom har distribuerat ett frågeformulär om. Svaren är inte oväntade, eller vad tycker ni?

http://www.thetablet.co.uk/article/164908

Gert Gelotte

PS: En intressant detalj i undersökningen är när författaren granskar stödet för kyrkans officiella syn på kvinnor, bland katoliker och andra.

”Only about one in five Catholics – and less than a third of churchgoers – approves of their Church’s policies on women, such as ordination. The greatest supporters of the Catholic Church’s official stance on women are practising Muslims: one-third approve.”

Endast cirka en av fem katoliker – och färre än en tredjedel av kyrkobesökarna – instämmer i deras kyrkas syn på kvinnor, exempelvis vad gäller vigningar. Det starkaste stödet för katolska kyrkans officiella syn på kvinnor kommer från praktiserande muslimer – en tredjedel instämmer. (min översättning)

DS

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *