Står och faller Müller med biskopen i Limburg Franz-Peter Tebartz-van Elsts öde ?

Alltid kul att hitta katolska teologer därute som tänker som man själv……som nu tex teologen Gregor Maria Hoff som menar att kardinal Müllers öde står och faller med vad som händer med   Franz-Peter Tebartz-van Elst i Limburg (som renoverat sitt biskopsresidens för skamliga summor). Müller som försvarat Tebartz-van Elst och tillbakavisat alla anklagelser mot denne som ”karaktärsmord ” har förklarat att han inte ser några orsaker till varför  Tebartz-van Elst skulle avsättas som biskop.

Detta i kombination med att Müller (inför den kommande biskopssynoden om familjen ) har en annan approach än påven till frågan om omgifta och frånskildas möjligheter att få gå till kommunion underminerar Müllers auktoritet.

Jag gillar den där teologen Gregor Maria Hoff som vågar sätta fingret på vad som kan hända och varför …..

„Wird das Stoppschild, das der Präfekt der Glaubenskongregation aufstellt, dogmatisch umfahren, kann er schon aus Gründen seines theologischen Gewissens kaum im Amt bleiben“, so Hoff. Der offene Widerspruch zum Papst „ließe es unmöglich erscheinen, wie er das Amt noch ausfüllen sollte“.

” Om stoppskylten som Troskongregationens prefekt ställt upp – dogmatiskt bara negligeras /  körs förbi kan han pga sitt teologiska samvete knappast stanna kvar på sin post. Den öppna motsättningen till påven skulle omöjliggöra för Müller att upprätthålla  sitt ämbete.”

http://religion.orf.at/stories/2637059/

// Irène

PS I avvaktan på fortsättning följer befinner sig Tebartz-van Elst fn på påvens anvisning i benediktinklostret Metten som ligger naturskönt mellan  Regensburg och Passau.

Franz-Peter Tebartz-van Elst hålls också om ryggen ……..gissa av vem ……..naturligtvis av B16 ”gorgious Georg” dvs Benediktus handgågne man ärkebiskop Georg Gänswein som hamnat som omslagspojke ……….jag menar omslagsbiskop på VANITY FAIR ………


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Står och faller Müller med biskopen i Limburg Franz-Peter Tebartz-van Elsts öde ?

  1. Irene Nordgren skriver:

    Biskopar börjar bli otåliga. Pressen ökar på Franciskus att fatta ett beslut angående biskop Tebartz-van Elst. Många biskopar betvivlar att Limburgs biskop ska kunna komma tillbaka till sitt stift. ”Det är inte realistiskt” säger biskopen i Rottenburg -Stuttgart Gebhard Fürst.

    En svår situation för Franciskus som kommer att få kritik hur han än gör.

    Även kyrkorättsexperten Thomas Schüller anser det möjligt att Müller på grund av sina uttalanden skulle kunna förlora sitt ämbete.

    http://religion.orf.at/stories/2637565/

    // Irène

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene

    Jag vet inte om du driver med oss/mig… men dessa läskigt självpåtända ansikten du lägger ut … var gång jag öppnar bloggen o möts av dessa spöken från the dark side of the road….får jag krupp.

    Om de inte är fåfängt självpåtända så är de iskalla med kadaffiblickar. Var hittar du dessa bilder? Förmodar att du svarar att du bara googlar.

    Richard Gere var ju snygg … är Vanity Fair som ”Damernas Värld”?

    Agneta

  3. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Bilderna som jag använder är oftast tagna ur den artikel som jag åberopar. Nu senast från tyska

    http://religion.orf.at/stories/2637059/

    som ser som sin uppgift att hålla tysktalande katoliker uppdaterade med vad som händer och sker i den katolska världen.

    Som du vet anser Stockholms katolska Stift och HUSBONDENS RÖST att svenska katoliker inte är starka nog att läsa om vad som helst som rör katolska kyrkan och därför får Katolskt Magasins prenumeranter nöja sig med lokala ”ofarliga ” nyheter som gärna rör invigning eller renoveringar av olika kyrkliga byggnationer. Ofta när jag bläddrar i KM så kan jag av BILDMATERIALET att döma lätt få en känsla av att det är en tidskrift som SPECIALISERAT på KYRKOINTERIÖRER i när och fjärran……..

    // Irène

    PS Du skriver

    ”Richard Gere var ju snygg … är Vanity Fair som ”Damernas Värld”?”

    Visst är ”gorgious Georg” snygg……..jag tycker han är lite Hugh Grant typen…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *