En av Stockholms Katolska stifts självutnämnda och mest pålitliga  ”försvarsadvokat”  Roland Poirier Martinsson har gjort en utryckning idag i SvD under rubrik ”Samvete och abort.”

Roland Poirier Martinsson är doktor i teoretisk filosofi……… otroligt med tanke på den erbarmliga argumentation han för i sin text i SvD.

”Man kan tänka sig ett flyktingbarn som vill bli polis. Man kan tänka sig att den polisen inte vill tvångshämta flyktingbarn som gömmer sig från ett utvisningsbeslut. Ska den personen då få vara polis?

Givetvis. Hen är en tillgång i en kår som fortfarande är alltför homogen med tanke på Sveriges mångfald. I andra sammanhang vore det en trygghet för flyktingar att möta en polis som delar deras erfarenheter.”

Hallå – ”att få vara polis” – det kan ”flyktingbarnet” få vara men det innebär inte detsamma som att vara polis med polisiära operativa polisuppgifter. Som sådan går det inte att ställa villkor att få slippa de gängse arbetsuppgifter som ingår i ett ”operativt” polisarbete.

”Kanske vill den här polisen ägna sig åt att hjälpa flyktingbarn i kriminalitet? Se till att de aldrig hamnar där?”

Märkligt exempel må jag säga …….kanske skulle i så fall ”flyktingbarnet” i god tid av någon Syo konsulent (studie-och yreksvägledare) omdirigeras till tex Socialhögkolan istället för Polishögskolan…..

”Bör det inte finnas plats för en polis som helst vill ta fast skurkar som säljer knark till tonåringar?”

”Bara om hen också tvångsutvisar flyktingbarn, säger barnmorskeförbundet.”

Länge sedan jag hörde sån barnslig argumentering.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/barnmorskeforbundet-forordar-orimligt-yrkesforbud_3416934.svd

// Irène

PS Undrar vad katoliken Roland Poirier Martinsson säger om samvetsfrihetens pris ”inomkatolskt”? Förmodligen ingenting ……… och det kanske är bäst så om han vill förbli LOJAL katolik dvs underförstått acceptera de mest hårresende fall av ÖVERPRIS  på katolikers samvetsfrihet ……..

Men med det här – ur BÄ synvinkel – stiliga debattinlägget ”Samvete och abort” i  SvD så stiger Roland Poirier Martinssons aktier ytterligare i kurs inom Stiftet och når åter TOPPNOTERING…….