Blunda så syns du inte

Vänner,

små barn tror att om de blundar så syns de inte.  Och Vatikanen, vill jag tillägga. Detta sedan biskoparna uppmanats att hemlighålla resultatet av undersökningen om hur världens katoliker förhåller sig till kyrkans officiella familjesyn och sexualmoral.

http://www.thetablet.co.uk/news/686/0/family-life-survey-findings-must-be-kept-under-wraps-vatican-cardinal-told-england-and-wales-bishops-

Kardinal Baldisseris kommentar att ett hemlighållande är en lovande inledning på en pastoral dialog avslöjar såväl enfald som en syn på kyrkfolket som manipulerbara barn.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Blunda så syns du inte

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Gert,
    Kan man tolka Vatikanens reaktion på annat sätt än att de faktiskt är chockade över resultatet och inte vet vad de ska göra?
    Anneli

  2. Gert Gelotte skriver:

    Anneli,

    så kan det vara. En annan möjlig förklaring är att Vatikanens företrädare vill kunna styra debatten och förslå åtgärder utan att ha obehagliga fakta flåsande i nacken. ”Trons år” förra året var ett exempel på en åtgärd som ger männen bakom en känsla av att ha handlat, men som inte betyder det allra minsta i verkligheten.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *