Signum  förkunnar

”Ulf och Birgitta Ekman nu katoliker”

”Ulf Ekman, tidigare pastor för Livets Ord, och hans fru Birgitta är nu katoliker. Deras upptagning i den katolska kyrkans fulla gemenskap skedde i dag, onsdagen den 21 maj, inom ramen för en kvällsmässa i kapellet i Birgittasystrarnas kloster i Djursholm strax norr om Stockholm. Officiant var Anders Arborelius, biskop i Stockholms katolska stift. I omedelbar anslutning till själva konversionen mottog Ulf och Birgitta Ekman också konfirmationens sakrament av biskop Arborelius.”

http://signum.se/ulf-och-birgitta-ekman-nu-katoliker/

Även Världen Idag rapporterar nyheten

”Här, i Birgittasystrarnas kloster i Djursholm i Stockholm, upptogs i kväll Ulf och Birgitta Ekman i den katolska kyrkan. Officiant var biskop Anders Arborelius .”

”Så är vi då katoliker”, skriver Birgitta Ekman på sitt instragramkonto. ”Efter en fin högtid i Birgittasystrarnas kapel i Djursholm står vi här med biskop Anders Arborelius mellan oss.” Övriga på bilden pater Fredrik Emanuelsson, Ulf Jonsson och Pascal René Lung. Foto: Instragram”

http://www.varldenidag.se/nyhet/2014/05/21/Ekmans-nu-katoliker/

// Irène

PS   Jag noterar att den ”VANLIGE” katoliken Ulf Ekman med hustru Birgitta  blir lite OVANLIGT  uppvaktade …….. inför starten  på sitt  ”helt VANLIGA  katolska kyrkoliv……..”

Jag noterar att även Signums chefredaktör Ulf Jonsson tagit sig tid ……….

Ulf Jonsson som 2009  skrev en oförglömlig artikel i Signum där han pläderar för ” konsten att främja både mångfald och enhet i en levande världskyrka.”

Men även mångfalden har enligt Ulf Jonsson sin gräns……och den går vid SSPX  och Katolsk Vision ……..

http://www.signum.se/archive/read.php?id=3975