Låt oss alla trycka på GILLA -knappen !

Franciskus och imamen och rabbinen i Jerusalem !

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Låt oss alla trycka på GILLA -knappen !

  1. Samuel Johansson skriver:

    Instämmer helhjärtat.

  2. Agneta sofiadotter skriver:

    Jag lade oxå märke till bilden och blev glad. svårare än så behöver inte försonande gester vara : naturlig beröring. Det verkar som om den nye påven har stor karisma o humor. Dessutom kommer bilden samtidigt som antisemitism o islamofobi växer o Le Pen blir Frankrikes största parti. Tyska nazister får en man in i Eu o Breivik får rätt. Otäcka tendenser. Med andra ord en viktig bild.

    Jag läser nu Staffan Lundgrens nyutkomna bok ”Jesus med judiska ögon”. Författaren är forskare i modern judendom o spiritualitet vid Åbo Universitet. Ur boken läser man hur David Berger känd rabbin i N.Y. menar tillsammans med nästan alla rabbiner genom historien att kristna är avgudatroende pga Treenighetsläran och att för en jude är det helt omöjligt att följa en kristen ritual eftersom det är en tilldbedjan av avgudar. Ja, de ortodoxa menar tom att det är förkastligt även för icke-judar att läsa ex. trosbekännelsen vilket tillika då är avgudatro. Jag har själv aldrig kunnat rabbla en för mig obegriplig trosbekännelse…det är som att rabbla en käck men lika obegriplig scouthälsning. Och jag har aldrig begripit de som kan rabbla det o mena sig tro på det.

    De menar att även tron på Jesus som G-ds son är att tillbedja en avgud o helt förkastligt för människor som tror på en ENDA G-d. Och hur detta gör det svårt för judar att teologiskt närma sig kristna även om de kristna nu alltmer närmar sig judendomen. Tydligen är det en rörelse bland kristna att närma sig judendom och att detta kan kanske bero på synen på RKK, pedofili-hanteringen o en dogmatisk teologi. De söker sig till källan som ex jag gör.

    Inte urkyrkan utan urguden.

    Det är nyttigt för alla troende att våga tänka o reflektera över detta o inte bara slå ifrån sig rabiat o tala enbart om o utifrån sin egen trosbekännelse.

    Jag återkommer med ett inlägg om detta.

    Men ur ljuset av denna för mig oerhört viktiga bok så blev jag nöjd över bilden. Att trots detta så står de där. Glad över alla tre som tydligen beslutat sig för att stationera fred via bild av gemenskap typ de bilder vi har sett statsöverhuvuden som stationerar detsamma. Typ Obama o Putin…förr.

    Obama är ju lika gullig som påven … varm o charmig. Klart som 17 att bilden är viktig men det är som med alla släktbilder …skenet kan bedra…men för andra bör man visa hur bra man har det i släkten. Så att andra kan beundra o söka inträde…och bli lika bra.

    Visst det duger o är bra när det står en fiende utanför dörren.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *