”Israel vill inte ha fred”

Vänner,

den israeliske journalisten Gideon Levy  skriver i DN om israels koloniserings- och fördrivningspolitik i Palestina. Det är en mycket angelägen artikel som kan sammanfattas i detta centrala citat:

”Det enskilt mest överväldigande beviset för att Israel avvisar freden är givetvis bosättningarna – lackmustestet för Israels verkliga avsikter. I klartext: Den som bygger bosättningar vill befästa ockupationen, och den som vill befästa ockupationen vill inte ha fred. Det är hela saken i ett nötskal.”

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/israel-vill-inte-ha-fred/

Inför palestiniernas nöd är det nödvändigt att påminna om talesättet att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Om något så bara är att bojkotta israeliska varor så är det oändligt mycket mer än att göra ingenting. Och ju fler som gör någonting, var och en efter förmåga och möjlighet, desto närmare kommer palestinierna – och israelerna – en fred som bygger på rättvisa. Undret i Sydafrika kan upprepas!

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Israel vill inte ha fred”

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Gert

    Låt oss inte glömma att det finns en reformrörelse inom judiska grupper o i Israel.
    Läs här Göran Rosenberg. Hoppas länken funkar.

    En apartheidstat http://www.expressen.se/kultur/goran-rosenberg/en-apartheidstat/

    Agneta

  2. Gert Gelotte skriver:

    Agneta.

    jo det finns judar som protesterar mot Israels övergrepp och förtryck, både i Israel och utanför Israel. Jag har träffat några som riskerar sina liv för att de vågar tala sanning om ockupationen koloniseringen och fördrivningen.
    Men de är få och de vinner inga val i Israel. Det gör förbrytare som Netanyahu.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *