Mer öppna brev

Under rubrik ”Det har gått troll i debattklimatet”

förklarar Olof Åkerlund, redaktionssekreterare på Sydsvenskans kulturredaktion  i ett öppet brev varför han refuserade Marcus Birros text Heberleins väderkvarnar

”Din text handlar inte om sakfrågan, utan om dig själv och alla fina saker du står för, men minst lika mycket om Ann Heberlein och hur taskig hon är mot dig.

I en text som upptar en hel morgontidningssida så nämns du i en bisats. Det tolkar du som att hela artikeln är ett angrepp på dig och du svarar med ett angrepp på Ann Heberlein. Man tar sig för pannan.”

http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/det-har-gatt-troll-i-debattklimatet/

// Irène

PS  Även i sitt brev till Åke Bonnier vill ju Birro helst uppehålla sig vid att tala om hur elak Ann Heberlein  och  andra namngivna personer  varit mot honom.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Mer öppna brev

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Det var väl en lysande artikel även detta! Tre bra artiklar: Ann H, Marcus B o Olof Å. Helt olika men med fräs. Det är väl bra? Massor av intressanta infallsvinklar o olika temperament som alla tre åberopar det som är väsentligt att förstå. Ingen av dem är likgiltiga.

    Agneta

  2. Irene Nordgren skriver:

    Mer kring Birros offentliga brevväxlingar

    Världen Idag

    http://www.varldenidag.se/nyhet/2014/07/18/Birro-Det-ar-tva-valdigt-olika-samtal/

    I Sydsvenskan

    ”Marcus Birro: Kultursidorna är elitistiska ” och ”SVAR DIREKT FRÅN OLOF ÅKERLUND”

    http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/marcus-birro-svarar-kultursidorna-ar-elitistiska/

    // Irène

  3. Agneta sofiadotter skriver:

    Irene

    Ja, synd att Birro inte svarar an på kritiken om konservativa gubbar mer sakligt. Nu håller jag med Olof Åkerlund att Birro är självpåtänd …han har gått över gränsen genom att ta upp det …. Ann Heberlein….igen.

    Birro kommer nog att nyttjas ordentligt inom katolska kyrkan o frågan är om han känslomässigt klarar det e så är han för egocentrisk för att inte göra det.

    Ja, suck. Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *