”Judisk demonstration som går stick i stäv med den israeliska staten.”

På sociala media skrivs, citeras, kommenteras och tas mycket olika ställningstaganden  i dessa dagar  utifrån konflikten  Israel-Palestina och hur den skildras i press och media.

I bloggosfären väljer var och en utifrån tycke och smak vem och vad som ska citeras som föredömligt  alternativt avskräckande exempel på åsikter och  värderingar.

Själv väljer jag som föredömligt exempel Henry Aschers utmärkta debattinlägg  i dagens DN under rubrik

” Farligt att betrakta judar som en homogen grupp”

”Om judar görs kollektivt ansvariga för den israeliska regeringens politik är det alltså felaktigt och leder till att de verkligt ansvariga kommer undan. Dessutom är det en form av antisemitism. Tyvärr bidrar den extremistiska israeliska regeringen medvetet till detta när de framställer sig som representant för världens judar och hävdar att alla judar står bakom deras agerande. Är det då konstigt att en del människor har svårt att se skillnad mellan Israel och judar i allmänhet?”

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/henry-ascher-farligt-att-betrakta-judar-som-en-homogen-grupp/

Inlägget är ett svar på Jackie Jakubowskis debattinlägg 23  juli i DN

”Från vilken avgrund kommer ­detta ständigt latenta hat?”

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/fran-vilken-avgrund-kommer-detta-standigt-latenta-hat/

Idag bejakar  Jackie  Jakubowski att ”barn till Förintelsens överlevande  kan  dra lärdom” som yttrar sig på helt olika sätt.

”Henry Ascher och jag drar på var sitt sätt lärdom av vår erfarenhet som barn till Förintelsens överlevande. Hans judiska erfarenhet har lett till ett starkt engagemang för palestinierna. (Jag önskar att hans empati inte bara omfattade de palestinska offren i Mellanösternkonflikten utan även de judiska.)”

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jackie-jakubowski-misshandel-av-judar-far-inte-passera-som-israelkritik/

// Irène

PS  Som ”barn till Förintelsens överlevande” vill jag också  föra fram det  för mig ständigt avskräckande exemplet  i dagens debatt i Sverige i  Israel-Palestinakonflikten  – nämligen återigen Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman som helt oemotsagd fick bre ut sig på Livets Ords Europakonferens 30 juli.

Inte undra på att ambassadören vittnade om att han inte har trivts  så bra någonstans i Sverige som omgiven av Livets Ords  3.000 hängivna och applåderande församlingsmedlemmar ………..

Jag betraktar Isaac Bachmans tal gränsande till hets mot folkgrupp …….

Bachman börjar sitt tal ca 1 timme in i programmet. Bachman tackar såväl  ”pastor Ulf Ekman ” som dennes efterträdare Joakim Lundqvist för inbjudan…….

http://livetsordplay.se/play.aspx?idClip=4284&cn=Europakonferens

Eftersom ”pastor Ekman ” numera är katolik gäller det att SE UPP  så att inte Ulf Ekman  försöker sig på att introducera rysaren Bachman ÄVEN i sitt nya kyrkliga sammanhang……