Biskop revolterar

Vänner,

Biskop Johan Bonny i Antwerpen går till skarp attack mot den officiella påvliga familjepolitiken som den formulerats av Paulus VI och Johannes Paulus II. Om detta skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung:

”Eftersom läroämbetet ignorerar den under århundraden framväxande insikten om samvetsbeslutets värdighet, så växer klyftan mellan kyrkans moralundervisning och de troendes moraliska insikter. Resultat: Dokument efter dokument från läroämbetet angående sexualitet, familj eller bioetik stöter på växande oförstående och en långtgående likgiltighet.” (min översättning)

http://www.faz.net/aktuell/politik/katholische-kirche-bischof-bonny-stellt-paepstliche-weisungen-in-frage-13134254.html

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Biskop revolterar

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    I detta blogginlägg ser jag ett dolt svar på din fråga (från föregående blogginlägg)

    ”Är det inte märkligt att denna rätt marginella reform utlöser så våldsamma reaktioner? Vad är Pell och de andra så rädda för?”

    Svar : att alltfler biskopar och präster – liksom biskop Johan Bonny i Antwerpen – kommer ut ur garderoben och ”revolterar”…….

    Den ev ”marginella reformen” att frånskilda och omgifta katoliker släpps fram till kommunionbänken har blivit en SYMBOLFRÅGA och ett hot för den konservativa falangen att en ev makt- och strukturomvandling skulle kunna vara på gång inom katolska kyrkan.

    Din åberopade artikel framhåller att ”biskop Bonny vädjar till den kommande biskopssynoden 5 oktober att såväl teologiskt som i praktiken söka nya och fastare grundvalar för kollegiala diskussioner och beslutsfattande. Talrika citat ur den apostoliska skrivelsen ”Evangelii Gaudium” visar att den belgiske biskopen upplever att påve Franciskus står på hans sida. ”

    // Irène

    PS Maktpotentater som Burke och Müller har fått kalla fötter. Deras glansdagar kanske är förbi ….. Oremus !

    Även om det finns mycket att anmärka på när det gäller Franciskus obsoleta kvinnosyn så kan vi kanske hoppas att den belgiske biskopen har rätt vad beträffar Franciskus önskan om biskopskollegialitet.

    Med tanke på att biskop Anders ska representera Nordiska biskopskonferensen på den kommande biskopssynoden……

    Tänk om det var biskop Anders istället för biskop Bonny i Antwerpen om vilken vi kunde skriva ”Biskop revolterar”

    Tänk om vi hade någon egen svensk Helmut Schüller !

    Tanken svindlar !

    Så sorgligt att Stockholms katolska Stift är sååååååå MESIGT !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *