Emma Watson talar till världens män

Lyssna när   Emma Watson i FN talar till världens män

”If not me?  Who ?

If not now? When ? ”

”Harry Potter”-stjärnan, som spelade Hermione Granger i filmerna om trollkalen Potter, är sedan i våras goodwill-ambassadör för FN. Hon höll ett passionerat tal för feminism i FN-högkvarteret i New York i helgen som ett startskott för kampanjen ”HeForShe”. Målet är att sporra en miljard män och pojkar till att kämpa för att få ett slut på ojämlikheten som drabbar kvinnor och flickor över hela världen”

http://www.youtube.com/watch?v=p-iFl4qhBsE

http://www.svd.se/kultur/emma-watson-talar-till-varldens-man_3943966.svd

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Emma Watson talar till världens män

  1. Irène Nordgren skriver:

    Apropå temat jämställdhet mellan män och kvinnor

    Vatican Insider

    ”Franciskus utnämner fler kvinnor i teologikommissionen”

    http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/francesco-francisco-francis-mueller-36493/

    Signum

    ”Fler kvinnor i Teologkommissionen”

    ”Som kardinal Gerhard Müller avslöjade i en nyligen gjord intervju med Vatikanens L’Osservatore Romanos månatliga kvinnobilaga, har påven Franciskus främjat kvinnlig närvaro i Den internationella teologkommissionen. Påven visade hur mycket han uppskattar kvinnliga teologers arbete genom att utse ytterligare fem kvinnor till att ingå i kommissionen som bildades av påven Paulus VI 1969, och som länge leddes av Joseph Ratzinger.”

    http://signum.se/fler-kvinnor-i-teologkommissionen/

    // Irène

    PS I sitt tal i FN talar Emma Watson om att när det gäller jämställdhet i lönefrågor mellan män och kvinnor kommer det med dagens takt att 75 år till.

    Nyheten att Franciskus utnämnt 5 kvinnor till i teologikommissionen och att kvinnor där nu utgör 16 % får mig att undra över hur lång tid med dagens takt – läs hur många sekler – det kommer att ta för jämställdheten mellan könen att göra sig gällande fullt ut inom katolska kyrkan.

    ”The Pope showed how much he values the work of female theologians by nominating five more women to the body set up by Pope Paul VI on 11 April 1969 and headed for a long time by Joseph Ratzinger.”

    Jag tolkar detta som att underförstått Paul VI och B16 inte uppskattade kvinnors arbetsinsats särskilt mycket.

    Kvinnors existensberättigande i teologikommissionen och på andra poster är med andra ord helt beroende utifrån en sittande påves personliga uppskattning av kvinnors medverkan……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *