Barmhärtighet eller Lära del 2

Sr Madeleleine Fredell OP och Alexander Kegel i Människor och Tro

”Skilsmässor och samkönade par splittrar katoliker”

”Varför är det så svårt att hitta en gemensam hållning till skilsmässor och samkönade par inom den Katolska kyrkan? Och vad betyder den konflikt som blev tydlig under den förberedande familjesynoden? Vilken falang gick stärkt ur striden? Hör Madeleine Fredell från Dominikansystrarna och Alexander Kegel, tidigare ordförande i Sveriges unga katoliker.”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=416&artikel=5996596&playaudio=5119252

Mer på Människor och Tro

Lyssna även på Beatrice Janzon, Sveriges Radios korrespondent Sydeuropa som rapporterar om  den första världskongressen för homosexuella inom den Katolska kyrkan som ägt rum  Lissabon samtidigt som biskopssynoden pågick i Rom.

”En solig morgon i Lissabon”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=416&artikel=5996659

// Irène

PS        På Katolsk Observatör råder fn  bråda dagar  där man nu måste  ta till   RECYCLING  dvs återanvända   och hänvisa till en ”bortglömd text av kardinal Ratzinger om äktenskapet”  från 1998.

Detta för att försöka få bukt med som KO skriver

”de många missförstånd som råder ifråga om det kristna äktenskapet och den heliga kommunionen, som uppdagats i samband med den just avslutade förberedande synoden för kommande arbete med just dessa frågor.”

KO förkunnar

”Vad Ratzinger här klart visar, utifrån en övertygande kunskapsbas, är att även om ämnet inte alltid är enkelt, så har kyrkan inget mandat att tillåta äktenskapets upplösning, inte heller ”kommunionstillträde av pastorala skäl”, om det strider mot läran.”

http://katobs.se/art_aktenskap_ratzinger.html

Burke och Müller börjar låta som värsta dissidenter

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *