Om det är någon utrikesminister som borde avgå så är det Israels !

Den kristna högerns mest högljudda megafon i Sverige Siewert Öholm pläderar   i Världen Idag  31 oktober att   Margot Wallström måste avgå nu

”Margot Wallström är inte värdig att vara vårt lands röst i världen och landets utrikesminister. Hon måste avgå nu.”

Detta efter att Sveriges regering erkänt Palestina som stat.

Om det är någon utrikesminister som borde avgå så är det Israels. Varför  granskas aldrig  Avigdor Lieberman – bosättare  på ockuperad mark – och hans förehavanden i Världen Idag ?  Inte heller Svensk Israel Information vars motto lyder ”För en balanserad bild av Israel ”  har någonsin  haft  ambitionen  att skärskåda  landet Israels utrikesminister.

Haaretz   påtalade i somras faran i att Israels utrikesminister uppviglar sitt lands befolkningsgrupper mot varandra.

”Lieberman’s racist incitement must be condemned”

”In his quest to score political points among the extreme right, Israel’s foreign minister is trampling the basic values of a democratic regime, and setting citizens against one another.”

http://www.haaretz.com/opinion/1.606483

Helsinborgs Dagblad  i somras

”Israels utrikesminister Avigdor Lieberman uppmanar landets judiska befolkning att bojkotta arabiska restauranger och butiker. Han vill beröva hundratusentals israeliska araber deras medborgarskap och deportera dem till Västbanken.”

http://hd.se/kultur/blogg/2014/07/25/vill-deportera-israels-araber/

”De ansvariga för hatbrotten mot araber och kristna är hebreiska nynazister”

förkunnade i somras den världsberömde israeliske författaren, samhällsdebattören och fredsaktivisten  Amos  Oz – tillika professor i litteratur vid Ben Gurion- universitet – i samband med sin  75-årsdag.

http://www.haaretz.com/news/national/1.589849?fb_action_ids=10152182934732858&fb_action_types=og.recommends

Utifrån Amos Oz  skulle Israels utrikesminister kunna beskrivas som ”hebreisk nynazist”.   Och om vi nu ska tillämpa mottot ”För en balanserad bild av Israel ”  när det gäller terrorism,  Hamas och erkännandet  av Palestina som stat så bör nog minnet friskas upp angående tingens ordning  runt åren då  Israel skulle erkännas som stat och olika händelser i samband med detta.    Alltså om vi eftersträvar  en ”balanserad” bild av Israel.

Låt oss inhämta information från ”Svensk Israel Information” när det gäller synen på omständigheterna som rådde kring staten Israels erkännande som stat.

”Enligt folkrätten kan en stat erkännas utan att statens gränser är definierade. Israel har erkänts av tillräckligt många viktiga stater som gör att staten kan överleva ekonomiskt och politiskt. Förenta Nationerna antog Israel som medlem 1949.”

http://www.si-info.org/1948/index.php?id=18

Annan ton i skällan är det när det gäller Sveriges erkännande av Palestina som stat. Då  går  Siewert Öholm i skarp polemik mot dem som resonerar på samma sätt som Svensk Israel Information  i fallet Israel. Öholm skriver

”Folkrättsprofessorn Ove Bring måste utvecklat en vetenskaplig härdsmälta genom att påstå att beslutet är förenligt med folkrätten.”

Vad terrororganisationen  Hamas beträffar så går det att ”balansera”  bilden av Israel ytterligare genom att friska upp minnet av  terrororganisationerna Irgun och  Sternligan. Läser man informationen om tex Sternligan/Lehi  som generalsekreteraren  Lisa Abramowicz ger på Svensk Israelinformations hemsida låter hennes  sakliga beskrivning  som att det var den naturligaste sak i världen att missnöje med britterna och FN medlaren Folke Bernadotte krävde  mord och terrordåd.  Abramowicz konstaterar

”Den var en antiimperialistisk terrorgrupp vars huvudsyfte var att bekämpa den brittiska myndigheten. Lehis mest kritiserade terrordåd var:

• Mordet på den brittiske ministern för mellanöstern, Lord Moyne 1944 i Kairo
• Attacken mot den brittiska arméns högkvarter och mandatregeringens kontor, placerade på King David Hotel i Jerusalem 1946
• Mordet på den svenske FN-medlaren Folke Bernadotte i september 1948 i Jerusalem, på grund av missnöje med hans kompromissförslag om FNs delningsplan. Efter detta mord tvangs Lehi att avvecklas.”

”Menachem Begin var medlem i Irgun och kom 30 år senare att bli premiärminister i Israel.”

http://si-info.org/index.php?id=775

Skulle det vara något konstigt ? Eller att en av Sternligans ledare Yitzhak Shamir –involverad i mordet på Folke Bernadotte – också blev Israels premiärminister. Vad är det för konstigt med det ?

// Irène

PS  Ett gott råd Siewert Öholm och co på Världen Idag.

Tagga ner när det gäller kritik av Margot Wallström !

Och en sak till.

När det gäller Israels hemkallande av sin ambassadör Isaac Bachman vill jag passa på att citera Dagens Segloras Mattias Irving

”Fatta vilket privilegium, att ha en ambassadör att kunna kalla hem. Det unnar jag palestinierna också.”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Om det är någon utrikesminister som borde avgå så är det Israels !

  1. Jagge Nilsson skriver:

    Det enda positiva som kan sägas är väl att det torde vara få som tar den gamle Siewert Ö på allvar. Vem minns inte hans magplask med rockmusiken som kanal till satan på 80-talet? Det är nog en fördel att Siewert ryter till. Då kommer folket att välja vår sida!

    Jagge, en i gänget

  2. Siewert Öholm skriver:

    Intressant att läsa denna ”balanserade” text. Dessutom stödd av urtidsandar från satanistrockens 80-tal.
    Grattis till en så konsekvent och hatisk ensidighet. Fundamentalism har alltid avslöjat sig själv, även när den publiceras i katolsk vision.

  3. Irène Nordgren skriver:

    AVRAHAM BURG talman i Knesset 1999–2003 och före detta ordförande för Jewish Agency och World Zionist Organization

    ”Netanyahu ser helst ett Hamas som är starkare än Abbas just för att förhindra att Abbas blir en likvärdig förhandlingspartner till Israel. Netanyahu vet att Hamas aldrig kommer att kunna kräva mer än ekonomiska småsmulor och humanitära gester. Medan Abbas kräver erkännande, legitimitet, rättvisa och lika rättigheter för palestinierna – något Netanyahus regering inte kan acceptera.”

    ”Det svenska beslutet, liksom rekommendationen i det brittiska parlamentet att erkänna Palestina, och förhoppningsvis kommande liknande besked från andra regeringar kommer att bana vägen för en bättre framtid för oss alla. ”

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/erkannande-vagen-till-fred_4051763.svd

    // Irène

  4. Agneta Sofiadotter skriver:

    Avraham Burg är bra. Riktigt bra! Tydlig i sak. Hur kommer det sig att han skriver i Brännpunkt….är han möjligen vän med Göran Rosenberg som skrev den förträffliga boken om ”Det förlorade landet” dvs Israel….? Befinner mig i skrivandets stund i Estland o närmare bestämt Tarthu o försöker lära känna detta lilla land som faktiskt likt Israel är nästans dagsfärskt som land. I sökandet efter en identitet efter år iof inte av progromer men däremot århundraden av ockupation o förföljelse av oliktänkande. De måste idag leva sida vid sida …ryssarna o esterna…det går men kommer säkert ta några generationer innan smärtan läkt sig. På sätt o vis offer …de två folken ….för en vansinnig politik. Likt att israeler o palestinier är båda offer för en vansinnig världspolitik. För att inte tala om kristendomens ansvar för läget!

    Jag ser ingen annan väg än den Sverige rekommenderar IOM erkännandet av Palestina när det gäller konflikten mellan israeler o palestinier. Och jag ser ingen annan lösning än att båda folken följer G-ds bud som de båda anser vara fundamentet i deras resp. religioner. Däri ingår att inte stjäla. Israeler själ palestinsk mark o bryter dessutom ett bud till nämligen girigheten till sin nästas hus. All ockuperad mark bör lämnas igen. Lämnas igen rakt av med hus intakt. Israel borde för länge sedan insett vikten av att stödja palestinierna med hjälp istället för stjälp. Ofattbart att de inte förstått det.

    Å andra sidan måste araber sluta hota israeler med utplåning. Det bör vi inte glömma. Vem vill leva med en ständig känsla av att världen vill utplåna ens barn…ens kött o blod…ens folk. Det blir till en genetiskt betingad paranoia till slut….o det bör de bör vi alla hjälpas åt att begripa o känna in. Det är lika mkt vårt ansvar. Jag anser att en människa är inte människa om hon inte ständigt betänker förintelsen o nazisternas ondska.

    Slutligen…det är väl bra att Israel skriker högt inför Sveriges erkännande. Motsatsen är mkt farligare.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *