Carl XVI Gustaf gratulerar president Mahmoud Abbas

”Sweden’s new government posing together with front from left, Crown Princess Victoria, Prime Minister Stefan Lofven, King Carl Gustaf and parliament speaker Urban Ahlin, Oct. 3, 2014. (photo credit: AP Photo/Anders Wiklund)”

”Carl XVI Gustaf becomes first European monarch to officially mark Yasser Arafat’s 1988 declaration of independence”

// Irène

PS

*******************************************************************************************************

”Övriga europeiska regeringar borde ta efter Sveriges erkännande av staten Palestina. Det skriver en lång rad palestinska kyrkoledare.”

”Vi har uthärdat fördrivning och påtvingad exil sedan 1948, när majoriteten av Palestinas kristna tvångsutvisades från sina hem i det Heliga Landet. Vi har genomlidit 66 år i exil och 47 år av ockupation, men hållit fast vid budskapet om vår Herres fred.”

”Det internationella samfundet, och i synnerhet Europa, har ett historiskt ansvar för att det palestinska folket får till­baka sina rättigheter. Europa har länge kämpat för värderingarna om fred och mänskliga rättig­heter, nu kan EU återspegla denna principiella ståndpunkt genom att hjälpa Palestina.”

”Från det heliga landet uppmanar vi att ni tar denna principiella ståndpunkt att erkänna staten Palestina till er samt att ni står fast vid ert juridiska ansvar gentemot en nation under ockupation. Detta så att vi ska kunna fira rättvisa och fred i landet där Fridfursten Jesus Kristus levde.”

Michael Sabbah, patriark emeritus, Latinska (katolska) patriarkatet i Jerusalem.
Atallah Hanna, ärkebiskop grekisk-ortodoxa patriarkatet i Jerusalem.
Mounib Younan, biskop och chef för den lutherska kyrkan i Palestina och Jordanien/chef för Världs lutherska federationen.
Dokumentet är undertecknat av över hundra palestinska kyrkoledare, diplomater, det civila samhällets ledare och organisationer.

http://www.dagen.se/debatt/kyrkoledare-erk%C3%A4nn-v%C3%A5rt-palestina-nu-1.275664

Läs om Kairos dokumentet ”Ett ögonblick av sanning ” -ett teologiskt dokument som lanserades 11 december 2009 i Betlehem och i vilket palestinska kristna tolkar sin situation i ljuset av sin tro.

Läs om Kairos (grek. Det rätta ögonblicket) är dels ett uttryck för tid, dels ett begrepp inom retoriken.

”De gamla grekerna hade två ord för tid, chronos och kairos. Medan den förra avser kronologisk eller sekventiell tid, betyder det senare en tid som förflutit, ett ögonblick av obestämd tid där allt händer. Som begrepp inom retoriken handlar kairos om att säga rätt ord vid rätt tillfälle, något som är oerhört viktigt i en retorisk situation. Det handlar också om att behärska konsten att veta var i ett tal olika argument, exempel och liknande bör placeras. Kairos är också de möjligheter som man får som talare, de kritiska ögonblick där vi får möjlighet att säga något och förmedla ett budskap.”

Djupt tragiskt att Världen Idag och dess skribenter och bundsförvanter tolkar stöd för Palestina och dess folk som fiendskap mot landet Israel.

”Världen Idag lanserar  Upprop Israel ”

”Lars Adaktusson menar att uppropet är viktigt av flera skäl.

– Sverige är ett av de mer Israel­fientliga länderna i Europa, och när regeringen går fientligheten till mötes så är det viktigt att markera mot detta. Uppropet har en stor betydelse för att visa att det finns många som inte delar regeringens syn.”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *