Ulf Ekman negligerats trots att han tydligt sade ifrån

DAGEN skriver

”Livets ord backar: Pengar betalades visst ut”

http://www.dagen.se/livets-ord-backar-pengar-betalades-visst-ut-1.302726

Även ”föredömlig klarhet och transparens” (Bengt Malmgrens formulering) kan ibland i efterhand behöva kompletteras eller ”förtydligas”  för att använda  Livets Ords formulering i fallet med uppgifter   angående Ulf Ekmans pensionsavtal.

http://aletheia.se/2014/12/02/i-kvall-ny-forklaring-fran-livets-ords-ledning-kring-paret-ekmans-pensioner/

Om jag förstår saken rätt så har Livets Ords styrelse totalt negligerat   Ulf Ekman som MOT SIN UTTRYCKLIGA VILJA     tvingats  att ta emot oönskade inbetalningar på sitt bankkonto sedan ca ett halvår tillbaka och detta trots att han redan när han blev certifierad  katolik TYDLIGT SADE  IFRÅN.  Inte förrän  nu i november har Ulf Ekman äntligen lyckats få stopp på inbetalningarna och efter visst besvär även lyckats att retroaktivt ”reglera” det hela.

// Irène

PS  Bengt Malmgren gör en grundlig genomgång av alla turer på sin blogg

Livets Ord, akt 3: Pensionerna

Här ett Läsetips i DAGEN till särskilt Bengt Malmgren som inte ser någon skillnad mellan löntagare och arbetsgivare i skattefinanserade Landstinget och  anställda medlemmar i en församling som finansieras av  medlemmarnas ”tionden.”

”Naivt att tro att givna pengar inte används till personalkostnader och pensionsavtal.Det säger kristna näringslivsprofilen Per-Olof Eurell angående den senaste veckans turbulens efter paret Ekmans pensionsavsättningar.”

”Ska pengarna i kollektboxen gå till evangelisation och socialt arbete – eller ska de användas för att ge tidigare anställda en bibehållen levnadsstandard?

Frågan om pensionsavtalet som skrevs för de ursprungliga styrelsemedlemmarna i Livets ord sätter ytterst fingret på hur kyrkornas insamlade medel ska användas.  Det är klart att det är lättare för människor att ge när man ser ett behövande barn framför sig. ”

http://www.dagen.se/livsstil/%C3%B6ppenhet-viktig-n%C3%A4r-pastorns-l%C3%B6n-s%C3%A4tts-1.302706

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ulf Ekman negligerats trots att han tydligt sade ifrån

 1. Irène Nordgren skriver:

  Bengt

  Jag vet att du läser KV blogg men du vill inte skriva här därför att du känner dig ”mer bekväm” på din egen blogg.

  Det tror jag det. Där kan du radera lite som du vill och där kan du låta andra kommentera mig i långa inlägg utan att jag ges tillfälle att gå i svaromål.

  Som tex nu signaturen Rebella som inte vågar komma fram ur buskarana där hon trycker som anonym röst och ger mig goda råd för att inte komma ”i dålig dager” något hon själv verkar LIVRÄDD för i det sammanhang hon tycks befinna sig ……..för varför annars ha så mycket att säga anonymt ?

  Rebella motsätter sig att andra spekulerar i Ulf Ekmans motiv ty Rebella har specialkonstruerade ”öron” som gör att hon bättre än andra kan avgöra andras motiv. ”I mina öron ……..” osv

  Du är riktigt ojuste Bengt som raderar mig men inte den GENOMFEGA Rebellas upptakt till samtal !

  https://bengtmalmgren.wordpress.com/2014/12/02/livets-ord-akt-3-pensionerna/

  // Irène

 2. Irène Nordgren skriver:

  Bengt

  Jag känner mig ”mer bekväm” på KV blogg så jag tänker inte svara Rebella på hens kommentar på din blogg som du släppt igenom …… och som är ett svar på vad jag kommenterade här ovan. Varför skulle jag åter riskera att raderas?

  Jag tänker inte heller här svara signaturen Rebella, men jag kan säga till dig att efter hens försvarstal som du lät hen ha på din blogg så vidhåller jag att hen måste vara en ytterst osäker person som är maxat mån om att ALDRIG hamna ”i dålig dager” i några sammanhang, men som inte förstår att jag förstår att hen har behov av att istället projicera sin rädsla på mig när hen ” i all välmening” tycker att jag ska akta mig för att hamna ”i dålig dager”. Det tycks övergå hens förståndsförmåga att inte alla är lika rädda som hen, att inte alla bryr sig som hen och följaktligen inte behöver goda råd ”i all välmening.”

  Lite parodiskt att just en sån ängslig varelse som IRL månar om sitt rykte och är livrädd att hamna ”i dålig dager” och som därför måste skriva anonymt på sociala media för att våga ta ut svängarna väljer signaturen REBELLA !!! Typiskt kontrafobiskt för en superängslig person !

  Om du anser att det är god bloggetik att göra som du nu gör dvs låta en part säga vad och hur hen vill men radera vad den andra parten svarar ………ja då har vi helt enkelt olika uppfattningar om god bloggetik

  Men var god och sluta upp med att tala om för andra bloggare vad som ”anstår kristna systrar och bröder” ty om det råder uppenbarligen delade meningar.

  // Irène

  PS Och jag upprepar du behöver inte hälsa på mig mer när vi ses i katolska sammanhang.

  Jag har så svårt med social artighet som täckmantel för att människor inte tål varandra.

 3. Agneta Sofiadotter skriver:

  Bengt o Rebella

  Det diskuteras om personangrepp bl.a. Om rebellas rädsla för personangrepp. Det har även hänt här att anonyma uttalar sin rädsla för personangrepp .

  Hur kan man gå till personangrepp på någon som man inte vet vem det är…det är som att gå till personangrepp på ett spöke? Jag blir mkt förundrad över att du Bengt som är psykiater inte ser skillnad på spöken o människor man vet namn o identitet på.

  Det finns bara en förnuftig förklaring o det är att Du Bengt vet vem Rebella är o att du inte känner någon förståelse för att det är annorlunda för en människa att samtala med ett spöke än med en människa. Hade du gjort det skulle du vare sig raderat Irene eller låtit Rebella kvarstå. Som spöke. Det är en etik jag inte tycker håller vare sig för en kristen eller för en psykiater.

  När det gäller personangrepp på offentliga personer så är det något som hör offentligheten till. Även konservativa röster går till angrepp på de offentliga personer som inte förespråkar kristen konservatism. Innan ex. Katolska pedofiloffer fick resning fick de utså många smädelser o kallades sinnessjuka o de hade inte ens iver att vilja bli offentliga!

  Ulf Ekman är i mitt tycke en manipulator som tas emot av andra manipulatorer eller makthungriga egocentriker med bekräftelsebehov från högsta möjliga andliga ort. Det är fantastiskt att detta inte framkommit tidigare när det gäller Ulf Ekman. Att lyfta så mycket pengar i pension borde räcka för att man ska inse att något är genombrutet falskt dvs…om man läst vad Jesus lärde oss.

  Rebella o Bengt …vad sysslar ni med? Jag kan inte skryta med att veta benhårt vad jag tror på…vad som är kyrkans föreställningsvärld om tro o vad som är egentlig tro. Det kan helt uppenbart ni två…men en sak vet jag o det är att nästan all världens religion är emot girighet.

  Agneta

 4. Irene Nordgren skriver:

  Tack Aletheia

  för att ni fortsätter att hålla ett vakande öga på Ulf Ekman och sonen Jonathan och de ”många stolar” han sitter på.

  Det behövs !!!!

  http://aletheia.se/2014/12/08/jonathan-ekmans-manga-stolar/

  Ulf Ekman kan som katolik lugnt arbeta lite underground (hålla reträtter mm) ……..hans talan förs jättefint upp ovan jord via MEGAFON av hans alltid lika tillförlitlige katolske försvarsadvokat Bengt Malmgren.
  I akuta lägen (som tex vid avslöjandet av pensionsavtalet) tar Bengt Malmgren också till snabbverkande Twitter för att försöka mota Olle i grind….

  // Irène

  PS Alethea ……som ni märkt har Bengt Malmgren börjat radera för honom misshagliga kommentarer jag gjort…..
  Det känns mest ”bekvämt” har Bengt Malmgren indirekt låtit mig förstå…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *