Jorden vi går på tror ingenting

Vänner,

Irène Nordgren och jag har gemensamt skrivit en debatt artikel i Dagen där vi protesterar mot den israeliska regeringens önskan att i lag göra Israel till en stat för judar:

”Kärlek till det heliga landet och medkänsla med förintelsens överlevare och deras barn får inte förleda oss till att undanta staten Israel från principen om alla människors lika värde.

Ett judiskt Israel där bara judar har fulla medborgerliga rättig­heter och möjlig­heter måste vara lika otänkbart som ett kristet Sverige där bara kristna kan räkna sig som helt och hållet svenskar.

Därför är det viktigt att protestera innan Knesset gör ont värre genom att i lag slå fast att Israel skall vara ”en nationalstat för det judiska folket”.”

Du när hela artikeln via länken nedan.

http://www.dagen.se/debatt/ohållbart-lagförslag-av-israel-1.305793

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jorden vi går på tror ingenting

  1. Tack för en bra artikel Jag försvarar er i kommentarfältet just nu hejvilt 🙂
    Så här skrver en kritiker ”Förstår inte varför de flesta av er överhuvudtaget har för rätt att tycka till om ett annat lands interna angelägenheter speciellt när man inte kan fakta o bara hittar på sådant som inte stämmer, det finns så mycket problem här i Sverige såsom tiggare,SD,nyval, integration, barnfattigdom, skolresultat, samers rättigheter mm.varför då fokusera på vad andra länder gör. ” Michael Persson

    Jag svarade ” En typisk retorik du vrider focus från debatten till att om man skall kritisera göranden i Israel skall man först ha dissikerat alla problem i sitt eget land , alla diktaturer världen runt innan man får andas en stavelse av kritik mot Israel.”

  2. Gert Gelotte skriver:

    Tack för understödet!

    Gert

  3. Irène Nordgren skriver:

    Dessa mina minsta bröder

    Jag säger också tack för support och tack för din viktiga blogg……den bästa i ämnet som tålmodigt följer upp, vittnar och bevakar läget.

    http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/2014/12/cremisan-i-hogsta-domstolen.html

    // Irène

  4. Irène Nordgren skriver:

    Saxar ur GP

    ”Gabriel Byström: SD:s drömvärld vanvett förklätt till politik”

    ”Det är i glidningarna de sanna avsikterna går att spåra. De där stunderna när garden tas ner, när timmarna av medieträning inte längre påverkar det sagda, när tryggheten infinner sig. Då går det att komma ett stycke närmare budskapets själva essens. Då går det att få en glimt av vad som egentligen avses med politiken bortom populistiska flirtar åt höger och vänster, bortom romantiserade bilder av ett då som aldrig existerat annat än i en vision.”

    http://m.gp.se/kulturnoje/1.2576158-gabriel-bystrom-sd-s-dromvarld-vanvett-forklatt-till-politik

    ”Gert Gelotte: Svensk som Alice Babs ”

    ”Vem som tillhör ”folket” tar sig Sverigedemokraterna rätten att bestämma.”

    ”För mig är Gina Dirawi lika svensk som Alice Babs. Båda tillhör det Sverige jag älskar. Inte ett annat Sverige utan det verkliga Sverige, landet och människorna som finns runt omkring mig. Sverigedemokraterna älskar också Sverige, fast ett annat Sverige, en ideologisk vision som kallas Sverige. Det riktiga Sverige, det som finns, avskyr man.”

    http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2575805-gert-gelotte-svensk-som-alice-babs

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *