Den ABSOLUTA SANNINGEN som inte klarar insyn och medinflytande

Österrikiske journalisten Hubert Feichtlbauer – som varit ordförande i lekmannaorganisationen Wir Sind Kirche – och som  ingår i den sk Klasnic- kommissionen ( utreder anmälda missbruksfall)  anser att missbruksfallen inom katolska kyrkan inte får ses som ett separat problem som kan hanteras åtskilt från en helhetsbild av katolska kyrkan.

Feichtlbauer ser en koppling mellan mörkandet av missbruksfall, den bristande insynen vid biskopsutnämningar och kyrkans motstånd mot demokratiska grundprinciper. Feichtlbauer ser på bristnade transparens – som fortfarande fram till våra dagar är praxis – och mörkandet av missbruksfall – som en produkt av ett föråldrat och felaktigt system som det är på tiden att ändra på.

http://religion.orf.at/projekt03/news/1012/ne101229_feichtlbauer_fr.htm

// Irène

PS En utomordentligt klok man, den där Hubert Feichtlbauer.  Det rör på sig inom katolska kyrkan nere på kontinenten. Kravet på insyn och medinflytande vid biskopsutnämningar växer sig starkare och starkare.

Vatikanen som så ofta skryter med att besitta den ABSOLUTA SANNINGEN.  Lustigt att just då Vatikanen  är så noga med insynsskydd, sektretess  och censur.

Vad är man rädd för ?  Sanningen  står sig väl  i alla väder ?

Och B 16 som titt som tätt skryter med att vara allas TJÄNARE.    Lustigt med en tjänare som kräver att själv få bestämma rubbet.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 svar på Den ABSOLUTA SANNINGEN som inte klarar insyn och medinflytande

  1. Mia skriver:

    Jag förstår bara inte vad det gastas om medinflytande efter?

    Kyrkan skall styras av fackfolket, inte av diverse virriga lekmän, annars blir det ju ingen ordning och reda. Demokrati det kan man väl möjligen ha på församlingsplanet, men den skall i så fall vara begränsad till möjligen nivån av beslut om vilka blommor som skall planteras i kyrkans rabatter. Definitivt inte mer än så.

    Att utse biskopar genom val ser jag som horribelt. Dem väljer påven så bra på egen hand. Vi skall väl se till att Kyrkans ledning hålls enig under påven? Det är tillräckligt med spretiga viljor bland biskoparna redan idag, tänk om man skulle utse dem genom val? Då skulle vi ju riskera få in ännu fler vildhjärnor som accepterar allehanda tosserier, som prästvigning av kvinnor, homosexuella äktenskap och andra hemska styggelser…

    Jag tror inte en sekund på att kan skall blanda äpplen och päron, dvs man skall inte röra samman de beklagliga fallen av övergrepp mot barn med hur kyrkan styrs och leds. Det är två totalt skilda frågor, utan minsta koppling.

  2. agneta sofiadotter skriver:

    Kristna syskon inom reformrörelsen

    Och jag förstår inte varför en person bakom signaturen ”Mia” ödslar sin tid på denna blogg. Det finns ju andra slutna o öppna bloggar av konservativ art.
    It makes no sense.
    Om det inte är för att avreagera sig så tycker jag att signaturen ”Mia” skall tänka på RKKs goda rykte – eller kvarvarande goda rykte- och inte skriva så taffligt.

    Det verkar nästan som om ”Mia” är driven av en drift- en typ av besatthet- gentemot KV:s skribenter/vänner eller möjligen någon av oss.
    Med andra ord verkar det som om vi eggar denna kvinna som heter Mia.

    När personen skriver att mörkläggning av pedofili inte har med kyrkans ”personalpolitik” att göra har personen fallit så lågt i kvalite och är så barnsligt provokativ att jag avråder oss att fortsätta en dialog med denna kvinna. Det är i under vår värdighet,

    anser Agneta

  3. Mia skriver:

    Ja, tänk vad skönt det vore att slippa bli emotsagd av någon?

    Är det bara meningen att kommentarerna skall bestå av ständigt ryggdunkande ”hurra-vad-vi-i-reformrörelsen-är bra!” och ”Vi-i-reformrörelsen-vet-bäst-för-vi-vill-ha-demokrati-och-bekämpar-all-form-av-diskriminering-både-grundat-på-kön-och-sexuell-läggning”?

    Är det en öppen blogg där olika åsikter får vädras, eller är det en sluten klubb för inbördes beundran?

  4. Samuel Johansson skriver:

    Vänner.

    Jag ansluter mig till Agnetas uppfattning om signaturen Mia, som representerar – representerar, personligen omfattas ju hon av samma barmhärtighet vi alla räddas av – det värsta av tanklöst jasägande och knäfall inför den religiösa maktapparaten; det gränsar till medlöperi med en teokratisk diktatur, som förlorat all legitimitet, gudomlig som mänsklig.

    ”Mia” inser inte hur svårt korrumperad påvedömets klerikala hierarki är, trots att vi månad för månad blir allt mer upplysta om saken, inte minst på just den här bloggen. Det räcker med att nämna de höga positioner kardinal Sodano och kardinal Law fått i Rom, trots deras bortom rimligt tvivel bevisade kriminella förflutna. Vatikanen är en förräderiets bastion.

    Jag vädjar till Mia att öppna ögonen för sanningen och bli en Jesu efterföljare. Läs Guds Ord!

    Samuel.

  5. Irene Nordgren skriver:

    Mia

    ”Ja, tänk vad skönt det vore att slippa bli emotsagd av någon?”

    Drömmen kan lätt bli verklighet.

    Vad sägs om ett alldeles eget litet klotterplank därhemma ?

    Förslagsvis på toaletten ?

    // Irène

  6. Mia skriver:

    Irène:

    Drömmen kan lätt bli verklighet.
    Vad sägs om ett alldeles eget litet klotterplank därhemma ?
    Förslagsvis på toaletten ?

    Ja varför skaffar du och Agneta inte er det?

    Jag har inget emot att bli emotsagd, men ni verkar ju ha det….

    Samuel!
    Och vad skulle det nu vara för fel med diktatur?
    Teokratisk i synnerhet, är väl helbra?

  7. john stenung skriver:

    Kan man få lite bra argument för katolsk pedofili?

    Mia har väl hamnat lite fel i tiden,för jag hoppas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *