Alltmer pinsamt med celibatäre Franciskus visdomsord !

Franciskus på väg hem från Filippinerna : ”Bara för att kyrkan förbjuder preventivmedel betyder inte att  katoliker måste föröka sig som kaniner.”

// Irène

PS     Är detta främsta visdomen  Franciskus vill dela med sig av  från sitt möte med befolkningsexplosionen på Filippinerna och mängden av gatubarn …….?

Det börjar bli alltmer pinsamt med en snart 80-årig celibatär påve.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Alltmer pinsamt med celibatäre Franciskus visdomsord !

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene

    Nu vågar jag säga mitt favorituttryck: KANINKATOLIKER.

    Det är de helgonaspiranter som gifter sig som oskulder o några tio år senare har 10 barn.
    De är så oerhört ivriga över att bli beundrade för sin fromhet o lydnad att de föder barn som kaniner. Föräldrarna ser oftast olyckliga ut fast de inte vet det… naturligtvis…. efter 5:e barnet.

    De flesta katoliker använder preventivmedel. Det är bara trams att hävda något annat.

    Agneta

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Fast rätt sexigt uttalande av påven, Irene.

  3. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    ”De flesta katoliker använder preventivmedel. Det är bara trams att hävda något annat. ”

    I alla samtal om katolska kyrkan och preventivmedel gäller att skilja på västvärlden och tredje världen.

    Så länge påven och Katolsk Katekes fortsätter att sprida sin vanföreställning ”Och så lär kyrkan, som ”tar parti för livet” att ”varje äktenskaplig akt per se skall vara öppen för att ge livet vidare”.

    http://www.katekesen.se/index.htm?kkk2331-.htm#2366

    så länge kommer kvinnors liv i tredje världen att bero på GODTYCKLIGHET, dvs vilken typ av katolsk gynekolog och vilken typ av katolsk präst de råkar hamna hos.

    Jag ber dig att kolla nedanstående länk jag la ut tidigare. Där framkommer att preventivmedel inte alls är självklart på Filippinerna. Lyssna bla på den utslitna och fattiga kvinnan med 8 barn som anger att orsaken till detta var att hennes läkare hade förklarat för henne att det var ”förbjudet med preventivmedel. ”

    https://www.youtube.com/watch?v=1DSAf1BITAQ

    Franciskus säger rakt ut på hemväg från Filippinerna att ”dialog med sin präst” är lösningen på barnbegränsning.

    ””How do we do this?” Francis asked. ”With dialogue. Each person with his pastor seeks how to do that responsible parenthood.”

    ”God gives you methods to be responsible,” he continued. ”Some think that — excuse the word — that in order to be good Catholics we have to be like rabbits. No.”

    ”This is clear and that is why in the church there are marriage groups, there are experts in this matter, there are pastors,” Francis said. Using the term for a practice that follows church law, he continued: ”I know so many, many licit ways that have helped this.””
    http://ncronline.org/news/francis-lambasts-international-aid-suggests-catholics-should-limit-children

    Franciskus vägrar inse att sk ”naturlig familjeplanering ” – den enda officiellt godtagbara metoden att undvika oönskad graviditet – är rent ut sagt LÖJLIG att tala om i fattiga länder med starkt PATRIARKAL struktur……..

    Hur ska en gift arbetslös fattig kvinna på Filippinerna kunna värja sig mot att ha sex under ”osäkra perioder ” ……….?

    Och dessutom har ju faktiskt också katoliker sex utan att vara gifta även på Filippinerna……

    Påven har inte hajat att ”naturlig familjeplanering” kräver hög grad av jämställdhet mellan man och kvinna. Och just där denna jämställdhet är förverkligad kräver även katoliker att själva få avgöra vilken metod av barnbegränsning man vill använda.

    ”Naturlig familjeplanering” brukar då inte bli förstahandsvalet.

    // Irène

  4. Agneta Sofiadotter skriver:

    Du har helt rätt Irene… jag tänkte på västvärlden och som ursäkt för min västvärldshögfärd så tänker jag ibland att med tanke på ex. den starka västvärldsutveckling som nu pågår i Indien kommer alltfler av jordens invånare använda preventivmedel.

    Sydafrika är ju även det ett land som moderniserats o där folk inte springer i kyrkoledningars ledband… tänker jag mig.
    Om 50 år tror jag att även de muslimska kulturerna har utvecklats o detta troligen genom bloggosfären m.m.

    Därför är det ännu mer dumt att inte acceptera att vad som är faktum i väst kommer att så bli i sinom tid i fattiga länder. Att vaktposta förlegade trosuppfattningar ….för ett par tiotal år…är bara trams. Det är också trams att påven inte accepterar att katoliker i väst använder preventivmedel.

    Å andra sidan fundamentalism växer i takt med moderniseringen. Flickor omskärs ex. i Sverige i lönndom (fa’n ta dom!). I längden kommer det dock inte att gå. Jag tror hellre att ett monumentalt religionshat uppstår än att folk skulle frisläppa fundamentalistiska övergrepp i religioners namn.

    Det finns säkert miljoner o åter miljoner icke moskébesökande muslimer som använder preventivmedel, liksom judar liksom den största andelen av kristna i väst.

    Däremot, tyvärr… under tiden göder hyckleriet fattigdom o utsatta kvinnors vedervärdiga situation i fattiga länder.

    Så menade jag.

    Men erkänn…lustigt dubbelt att påven vågade använda ordet ”kaniner”. Han måste ju ha tänkt något…. gå in i det ordet i påvens huvud o det för dig ganska långt.

    Han verkar stressad, pressad o lite förvirrad… ena minuten det ena o andra minuten det andra.

    Han andas ju som en människa i alla fall som jag inte tycker att andra prelater o kardinaler gör vars leenden sitter fast o blickar är döda på liv o där hela andningen verkar snöpt.

    Agneta

  5. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    på GP:s ledarblogg har jag kommenterat påvens groda om kaniner:

    ”Under sitt besök på Filippinerna har påven föredömligt framhållit att så många barn som möjligt inte är någon självklar dygd och att föräldraskap handlar om att ta ansvar för de barn man sätter till världen. Utmärkt, så långt. Men påven har också, under sin resa på Filippinerna, upprepat sitt och katolska kyrkans förbud mot att använda preventivmedel.
    Det blir bara så fel när äldre celibatära herrar försöker sig på att lära ut sex och samlevnad – särskilt i tredje världen där kvinnors maktlöshet och för stora familjer förvärrar fattigdomen. Filippinernas katolske president Benigno Aquino visar betydligt större klokskap när han i strid med landets katolska biskopar infört gratis preventivmedel och sexualundervisning i skolorna.”

    Gert

  6. Irène Nordgren skriver:

    Gert och Agneta

    Jag anser att det är SVÅR SYND att INTE använda preventivmedel om man inte kan / vill ta ansvar för en EVENTUELL graviditet.

    Men så länge inte påven förkunnar detta KLART och ENTYDIGT så kommer tragedierna att fortsätta. Som tex kvinnan som påven mött i Rom som ”fött 7 barn med kejsarsnitt och nu var gravid för åttonde gången” och som påven har mage att uttala sig om med orden

    ”This is to tempt God,” he said, adding later: ”That is an irresponsibility.”

    Att förbjuda preventivmedel och samtidigt kriminalisera abort !

    Om det är någon som frestar på Gud och handlar oansvarigt så är det Franciskus.

    Han borde veta hut !

    ”Och så lär kyrkan, som ”tar parti för livet” att ”varje äktenskaplig akt per se skall vara öppen för att ge livet vidare”.

    VILKET KVALIFICERAT DÖSNACK !

    Hur länge till ska denna vanföreställning få förstöra kvinnors hälsa och skörda deras liv ?

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *