Från Kristdemokrater till Högerdemokrater

Vänner,

när Kristdemokraterna under sin nya partiledare Ebba Busch Thor (hon är inte vald ännu, men utvald) börjar den planerade vandringen högerut är tiggarna de första man trampar på.

Det skall bli lättare att vräka tiggare, anser två av partiets ledande företrädare företrädare, Erik Slottner och Sofia Modigh, i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Som om det skulle lösa några fattigdomsproblem att driva tiggare från sovplats till sovplats. Samma metod användes under hundratals år när svenska romer drevs från kommun till kommun. Det enda resultatet var att fattigdomen och förtrycket permanentades

Varför inte i stället ordna med enkla övernattningsmöjligheter åt tiggarna?

De båda kristdemokraterna ursäktar sin nybrutalitet med att tiggarna skall hjälpas i sina hemländer. Det är inte fel, men det ena utesluter ju inte det andra. Och att motivera jakt på tiggare i Sverige med att Sverige skall skicka hjälp till tiggarnas hemländer är rent ut sagt motbjudande.

Det är dessutom exakt samma argumentation som Sverigedemokraterna använder när de vill stoppa flyktingar vid gränsen.

Att påminna Kristdemokraterna om att partinamnet medför speciella förpliktelser är förmodligen meningslöst. Men som Jesus säger: ”Allt vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta bröder, det har ni också gjort mot mig.”

Jag tycker Kristdemokraterna skall ta bort prefixet ”Krist” från partinamnet. Efter gårdagens utspel känns Högerdemokraterna mera relevant – exempelvis.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Från Kristdemokrater till Högerdemokrater

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Gert

    De kommer troligen o förhoppningsvis förlora kristna röster på det. Annars är det skrämmande.
    Kyrkor utanför var stad i Sverige står tomma. Även lutherska kyrkan borde tänka efter vem som äger dessa lokaler egentligen. De behövande o G – d. Är det bättre att tomma kyrkor säljs till miljonärer som gör om det till hippa bostäder?

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *