Roy Bourgeois talar i katolsk kyrka i USA om kvinnliga ämbetsbärare och jämställdhet för HBTQ personer

5 maj talar Roy Bourgeois under rubrik ” Women’s Ordination and LGBT Equality”

i All Saints Catholic Church, Syracuse New York

http://www.allsaintssyracuse.org/flyers/Roy%20Bourgeois%20Syr%205-2015_flyer-v1-4.pdf

// Irène

PS  Jag blir både glad, stolt  och sorgsen när jag läser om Roy Bourgeois och hans framträdanden på olika platser i världen.

Glad och stolt över att ha en trosfrände som Roy Bourgeois.

Glad och stolt över att det finns  katolska sammanhang där katoliska lekmän och katolska företrädare   välkomnar  Roy Bourgeois som en hjältemodig förebild och förgrundsgestalt inom den katolska kyrkan.

Sorgsen  över att själv behöva tillhöra ett katolskt Stift som är så bakom när det gäller allt vad reformer heter inom katolska kyrkan.

Sorgsen över att behöva framleva mitt katolska liv i just ett Stift som är en utpräglad eftersläntare till allt vad reformer heter  och allt vad spännande möten med spännande katolska förgrundsgestalter beträffar  som finns därute i den universella katolska kyrkan  men som jag som katolik aldrig kommer att ha en chans att få möta live i mitt eget reformtorftiga Stift.

Helmut Schüller

Elizabeth Johnson

Tony Flannery

Hans Küng Charles Curran

Joan Chittister

Sorgsen över att tillhöra ett Stift som offentligt systematiskt mörkar alla katolska internationella nyheter som berör hur katolska  reformförespråkande förgrundsgestalter  verkar och skriver  därute i den universella katolska kyrkan.

Sorgsen över att Stiftet enbart bekostar översättningar av  katolska texter av katolska författare som anses  kosher.

Inte undra på att gemene katolsk man och kvinna i Stockholms Katolska Stift tror att katolska kyrkan i Sverige är representativ för hela den universella katolska kyrkan och som därför också tror att Katolsk Blogg är en extremistblogg utan täckning därute som tex biskop Anders och jesuiternas tidskrift Signum vill få det  till …….

När jag kollade ledningsgruppen för All Saints Catholic Church,  Syracuse NY  – där Roy Bourgeois ska tala 5 maj – ser jag att där sitter en jesuit …….Rev. Andrew Szebenyi, S.J………

http://www.allsaintssyracuse.org/staff.php

Det är skillnad på jesuiter och jesuiter …….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *