Jesuiternas nya påläggskalv Thomas Idergard sköter sig exemplariskt enligt väl beprövad svensk-katolsk tradition.  Ge järnet när det gäller att kritisera och raljera över det svenska civilsamhället och svenska kyrkan.  Riktlinjen är att jämföra  det bästa i katolska kyrkan med det sämsta inom svenska kyrkan. Aldrig  ett ord av inomkatolsk kritik. Aldrig kritisera  biskopsämbetet,  mörka all internationell inom-och utomkatolsk mediainformation som lyfter fram diskrepensen  mellan katolska kyrkans teori och praktik dvs oförmåga att leva som man lär typ att hylla samvetets överhöghet…….men inte låtsas om  att detta  bara gäller så länge samvetet  går hand i hand  med påvars samveten. Tala om ”OORDNING” apropå katolske kyrkoherden i Växjö Ingvar Fogelqvists  konfirmandundervisning  där han förkunnar att ”homosexualitet är en psykisk oordning”

http://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-prast-vissa-homosexuella-kan-botas/

Inte bara i Växjö finns det kejsare…….

Om detta handlar min aprilkrönika i Dagens Seglora

Kristna måste sluta hyckla om homosexualitet

Laurent Stéfanini at the Elysée Palace in Paris on Wednesday. Photograph: Philippe Wojazer/Reuters

http://www.theguardian.com/world/2015/apr/22/pope-gay-french-diplomat-paper-claim-reject-ambassador

// Irène