”Men så är det inte bland eder”

”Men så är det inte bland eder” om Mänskliga rättigheter inom kyrkan är temat för Wir sind Kirches förbundsmöte 25-27 mars 2011 i Fulda.

” Då kallade Jesus dem till sig och sa: Ni vet att de som anses vara folkens ledare härskar över sina folk, och deras stormän utövar sin makt över dem.  Men så är det inte bland er. Den som vill vara stor bland er ska vara de andras tjänare och den som vill vara främst bland er ska vara allas slav.  För Människosonen har inte kommit för att bli tjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många. ” Markus 10: 42-45

Föredrag bla av Heribert Franz Köck, professor i bla EU rätt vid universitetet i Linz som talar om

”Mänskliga rättighter som korrektiv till kyrkorätt.”

Gotthold Hasenhüttl, prof i systematisk teologi vid universitetet i Saarbrücken  som talar om

”Medbestämmande – vilken kyrkolag  är kristen?”

(Gotthold Hasenhüttl är fd katolsk präst och känt fall för kyrkans övergrepp på sina präster som mer följer sitt samvete än Vatikanens påfund. Han lämnade i september 2010  katolska kyrkan. Han är 77 år.

2003 i samband med en ekumenisk högtidsdag i Berlin firade Hasenhüttl mässa i en protestantisk kyrka och inbjöd de närvarande som alltså bestod av både katoliker och protestanter till kommunion.

För denna  handling avskedades Hasenhüttl från sin prästtjänst av sin biskop. Hasenhüttl överklagade till Rom och prefekten för Troskongregationen kardinal  Ratzinger som bekräftade avskedet.)

// Irène

PS   Det gäller att värna om kyrkan tyckte kardinal Ratzinger och tycker nuvarande påven.  Det gäller att hålla isär vad som är katolskt och icke-katolskt.  Det är viktigare än allt annat.  Pedofili bland präster går alltid att skyla över då sådant  ju inte hotar själva  ”katoliciteten. ”  Men det gör däremot den  präst som inte kan skilja på katoliker och icke-katoliker.  En sådan präst är ett hot mot katolska  kyrkans innersta väsen, dvs påven själv och hans makt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Men så är det inte bland eder”

  1. John Stenung skriver:

    ”påven själv och hans makt”-gör väl att Vatikanen kan stå där i ensamt majestät som den

    enda diktatur vars envåldshärskare inte går att avsätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *