Mary McAleese mer trovärdig än alla katolska celibatära barnlösa biskopar sammantaget

Utifrån dagens  folkomröstning på Irland angående samkönade civila  äktenskap.


Lyssna på  Irlands fd president katoliken Mary McAleese  som gripande berättar om den tortyr hennes  homosexuelle varmt troende katolske son Justin gått igenom och hans reaktioner på sin katolska kyrkas syn på homosexualitet.

http://www.irishtimes.com/news/politics/mary-mcaleese-my-devout-catholic-son-bullied-for-being-gay-1.2218339

Här talar Mary McAleese för kampanjen Belong To Yes !


http://www.belongto.org/pro/page.aspx?contentid=13495

Signum

Kyrklig oro inför folkomröstning om homoäktenskap på Irland

// Irène

PS   Varje homosexuell person har föräldrar  och Mary McAleese  blir i intervjun ett mycket trovärdigt vittne till hur konflikten mellan ”katolsk doktrin” och kärleken till sitt homosexuella barn blir till tortyr då samhället ser på ”homosexuella som andra klassens medborgare”.

Otroligt att ”katolsk doktrin”  ska bestämmas av celibatära barnlösa män som inte sällan själva är homosexuella och som använder katolska kyrkan som täckmantel för  att slippa avslöja en ”psykisk oordning”  !

Otroligt att ”katolsk doktrin” ska bestämmas av celibatära barnlösa män som aldrig behövt förklara ”katolsk doktrin”  för ett eget homosexuellt barn.

Apropå ”kyrklig oro”.  Katolska kyrkan borde oroa sig för andra saker här i världen än att det civila samhället slutar skilja på hetero-och homosexuellas rättigheter.

Vem minns inte den befängda svenska kampanjen ”Bevara äktenskapet”  med biskop Anders i spetsen? Som om samkönade äktenskap skulle hota heterosexuellas äktenskap.

Jag finner Mary McAleese ett mer trovärdigt vittne än alla celibatära och barnlösa biskopar sammantaget.

Mary McAleese :

”Kommer ett ja till civilt äktenskap mellan homosexuella påverka mitt eller andra heterosexuellas äktenskap? Inte det minsta men det kommer att påverka livet för mig  och andra föräldrar till homosexuella och våra homosexuella barn.”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mary McAleese mer trovärdig än alla katolska celibatära barnlösa biskopar sammantaget

  1. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    lyssna på Mary McAleese. Mer än det hon säger behöver inte sägas. Ett mästerligt tal för rättvisa och alla människors lika värde.

    Gert

  2. Pingback: Grattis, Måns! men ändå mera grattis till Irland | Rebella undrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *