Katolska kyrkans ”oordning”

Människor och Tro

Film om känd präst i Chile väcker känslor

”En spelfilm baserad på verkliga händelser kring en känd präst skakar just nu den katolska kyrkan i Chile.

Filmen, El Bosque de Karadima, handlar om Fernando Karadima en välkänd och uppskattad präst, i Santiagos rikaste församling, som var berömd för sin karisma och sin förmåga att inspirera unga män att söka sig till prästerskapet. Men där fanns en mörk sida som det berättas om i den aktuella filmen och som har lett till något som nästan liknar ett uppror mot den katolska kyrkans ledning i Chile.

Frilansjournlisten Lars Palmgren, som bor i Chile, gick tillsammans med en grupp praktiserande katoliker för att se filmen om padre Karadima och den mörka hemligheten.”

// Irène

PS   I programmet framkommer att Karadima fortfarande är präst och lever ett behagligt liv på ett kloster i Santiago där han till och med håller mässor….

Att jämföras med Roy Bourgeois som blev exkommunicerad och utesluten ur sin orden pga att han deltagit vid en kvinnas prästvigning.

Och att jämföras med diplomaten Stefanini som Vatikanen vägrade godta som Frankrikes ambassadör pga att han är öppet homosexuell och pga att han stöttat Frankrikes lag för samkönade äktenskap.

Katolska kyrkans bestraffningsåtgärder säger allt om hennes syn på tingens katolska ordning eller rättare sagt ”oordning”  apropå en av Signums hyllade katolska präster i Stiftet som lär sina konfirmander att homosexualitet är en ”psykisk oordning.”

Menade påven allvar?

Protester i Chile mot Franciskus biskopsutnämning av misstänkt pedofilmörkare

Samvetets överhöghet gentemot Vatikanens överhöghet

Roy Bourgeois kommentar

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *