Till Ulf Silvferling på Katolsk Observatör

Ulf Silvferling

Eftersom Bengt Malmgren -som alla bloggägare – på sin egen blogg  själv sätter vilka gränser som ska råda för YTTRANDEFRIHET så  har han bestämt att en kommentar från dig  ska få stå oemotsagd och därför  raderat mina tankar kring vad du säger.

Men nåväl Ulf Silfverling jag vet ju att både du och Bengt Malmgren läser KV blogg så var så god här kommer min kommentar som Bengt Malmgren  inte vill att du skulle höra.

Du skriver

”Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS) sökte hösten 2014 medel från Allmänna Arvsfonden till att producera ett allsidigt alternativt läromedel som mera betonar samlevnadsaspekten än den tekniskt iskalla sexfixeringen som andra läromedel präglas av. Trots en mycket väl genomarbetad ansökan ville man inte ens ta upp den till behandling! Blotta misstanken om något ”kristet” räckte…”

https://bengtmalmgren.wordpress.com/2015/07/21/sondringsideologin-kulturkampen-och-allmanna-arvsfonden/#comment-4623

Jag svarar så här

Ulf Silfverling

”…….som mera betonar samlevnadsaspekten………”

Det där med pedagogik är inte din starka sida hör jag. Förstår inte du att ditt namn i kombination med Katolsk Observatör som marknadsför förbud mot artificiella preventivmedel förmodligen skrämde slag på Allmänna Arvsfonden. Utan preventivmedelsmotståndare som du mfl katekestroende katoliker kanske ”Nätverket för samlevnad och sexualitet.” skulle haft större framgång.

Det finns olika KRISTNA uppfattningar Ulf Silfverling ! Just din katolska vinkling på preventivmedel är sämsta möjliga utgångsläge om du vill nå ut i skolor och lära ungdomar ”samlevnad”.

Saxat från Katolsk Observatör
”Ur traditionens synpunkt har kyrkan alltid varit emot preventivmedel, vilka anses innebära ett ingrepp i Guds skapelseplan.”
http://www.katobs.se/ledare_aids1.htm

”Trots förekomsten av alla dessa dissenter och trots många katolikers användande av preventivmedeln ger inte kyrkan upp att framhålla att användningen av preventivmedel är moraliskt fel. Johannes Paulus II gjorde denna fråga till en av huvudpunkterna i sin påvetjänstgöringstid varom hans många skrifter i ämnet bär talande vittnesbörd.”
http://katobs.se/art_janetsmith_humanae.html

”Till försvar för Humanae Vitae”
http://katobs.se/art_humanae_eberstadt.htm

// Irène

PS ”Blotta misstanken om något ”kristet” räckte…”

Snarare så här

Blotta misstanken att Katolsk Observatörs vanföreställningar skulle understödjas räckte

Det har inte ett smack med kristendom att göra.

// Irène

PS

Bengt

Jag noterar att du förutom att radera det som inte går i linje med dina uppfattningar också avstår  att  kommentera Thomas Idergards och mitt replikskifte i DAGEN.  Allt för att få behålla  ett ENÖGT …..jag menar ENSIDIGT sätt att se på verkligheten.


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Till Ulf Silvferling på Katolsk Observatör

  1. Agneta sofiadotter skriver:

    Irene

    Att Bengt Malmgren raderar är ett bevis för svaghet. Troligen har han blivit tillsagd att radera o nonchalera från någon högre upp i hierakin o jag tror Bengt är alldeles glad i att vara accepterad bloggare i det likriktade katolska rummet. Det handlar om bekräftelse.

    Jag ser det som en heder att inte bli bekräftad eller ens komma i närheten av det om diktatoriska omständigheter råder.

    G-d är inte katolik. G-d är inte intresserad av att folk ska hålla käft.

    Agneta

  2. Irène Nordgren skriver:

    Tack Agneta det behövde jag få höra.

    Det känns så sorgligt att ständigt upptäcka hur lågt i tak det är i katolska kyrkan i Sverige.

    Vad är man rädd för ?

    // Irène

  3. Agneta sofiadotter skriver:

    Man är, otroligt nog, livrädd för G-d.

  4. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne,
    Var och en sätter förstås gränsen för vilka kommentarer som publiceras på ens blogg. Jag kan personligen inte se vad i din kommentar som Bengt hakade upp sig på, förutom att den inte överensstämmer med hans åsikter.

    Vad det gäller Ulf Silfverlings kommentar kan hans och hans meningsfränders syn på sexualitet, kärlek och relationer också beskrivas som kall. Det handlar om uppfödning av människor och då är förstås preventivmedel inte uppskattat.
    De flesta människor vågar jag påstå ser sexualiteten som så mycket mer, inte minst som ett uttryck för kärlek och ömhet.

    Sedan är ju de mest värdekonservativa kristna också ofta extremt sexfixerade, vilket aldrig upphör att fascinera mig. Se bara hur de ”glömmer bort” relationen i samkönade förhållanden, utan bara fokuserar på sex. Frågan är om Ulf Silfverling betraktar heterosexuella relationer på samma sätt? Alltså att allt egentligen handlar om sex?
    Anneli

  5. Irène Nordgren skriver:

    Anneli

    ”Se bara hur de ”glömmer bort” relationen i samkönade förhållanden, utan bara fokuserar på sex.”

    Exactement !

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *