Det lobbas inför biskopssynoden

Inför den kommande biskopssynoden om familjen i oktober har prolife aktivister tagit initiativ  till ett brev till Franciskus som undertecknats av ett hundratal prelater -däribland kardinal Burke  – och av drygt en halv miljon katoliker  som  vädjar -läs lobbar för- att  Franciskus ovillkorligt  ska bestämma att katolsk lära ska fortsätta förbjuda  frånskilda och borgerligt omgifta katoliker att gå till kommunion och att samkönade relationer strider mot gudomliga naturlagen.

http://www.filialappeal.org/

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/world-news/detail/articolo/sinodo-famiglia-43016/

Dessförinnan kommer Franciskus delta i Världskongress om familjen i Philadelfia i slutet på september

Papal Visit – World Meeting of Families 2015 World Meeting of Families 2015

// Irène

PS Läser man vad som skrivs inom tyskt -katolskt språkområde  om äktenskap och familj så framskymtar hur polariserad katolska kyrkan är i sex-och samlevnadsfrågor  inför höstens biskopssynod.

http://www.zdk.de/veroeffentlichungen/pressemeldungen/detail/-Hoeren-Was-Familien-sagen-Veranstaltung-der-Deutschen-Bischofskonferenz-und-des-Zentralkomitees-der-deutschen-Katholiken-zu-Ehe-und-Familie-963J/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Det lobbas inför biskopssynoden

  1. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    DN i dag (31/8) innehåller en mycket intressant artikel som förklarar IS dragningskraft på en del unga europeiska muslimer med ”flykt från friheten”. En längtan efter struktur, regler, mening. Och, skulle jag vilja tillfoga, befrielse från ansvar för det egna livet.
    Denna längtan bort från frihetens börda tror jag även förklarar varför det finns så många kristna, inte bara katoliker, som kämpar för att få leva efter entydiga föreskrifter, under strikt kontroll och på någon annans ansvar.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *