Påven ger alla präster rätt att förlåta abort

Ja, vad betyder detta?

Kvinnor som har begått abort kan eller bör uteslutas lät det innan. Nu har påven förståelse för att kvinnor har och får ett lidande genom att ta abort.

Jag tänker på flera saker :

om RKK ska stå vid sin lära så borde miljoner kvinnor redan ha blivit uteslutna. Jag vet inte hur många icke aktiva katolska kvinnor i Spanien, Italien och Frankrike som gjort abort men jag gissar på flera miljoner. Det är sanningen. Dagenefterpiller används flitigt bland unga kvinnor.

Vad med männen som lämnar kvinnor i sticket? Vad med kvinnor som våldtas? Är det inte i första hand männen som ska få förlåtelse? Är de inte medskyldiga?

Sedan är det bra att påven vågar ta i detta istället som vissa katoliker i Sverige gör….vandrar runt med svarta tomma barnkistor i Malmö. Jag tycker de borde  likaväl ranta runt med dockor av män vars sexualitet skapar dessa situationer. Och för att vara hederliga borde de ta med några dockor av prästpedofiler för jag tror inte att dessa präster skulle ha velat att deras unga offer födde barn.

Varför inte en kvinnlig katolsk kyrka som har sin kyrkolära och som antingen utesluter män eller förlåter dem …deras oansvar.

Jag vet inte vad jag ska tycka om detta uttalande. Förmodar att det är bra iom att det stödjer Jesu lära.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Påven ger alla präster rätt att förlåta abort

  1. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    tja vad skall man säga? Jag tänker på hur Jesus drev månglarna ur templet. Om man tolkar allt till det bästa så är det välment av påven. Men att använda syndernas förlåtelse i en marknadsföringskampanj för kyrkan är motbjudande.
    I övrigt tycker jag du har rätt. Det vore betydligt angelägnare att fokusera på mäns ansvar för oönskade graviditeter.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *