Villkorad barmhärtighet

Vänner,

Här och var får påven Franciskus beröm och uppskattning för att han under ett år gör det lättare för kvinnor att få kyrkans förlåtelse för abort. Men det är naturligtvis ingen okomplicerad generositet. Franciskus lever i en katolsk tradition där äldre män med makt talar uppifrån och ner till yngre kvinnor utan makt. I en mycket läsvärd artikel i NCR diskuteras barmhärtighetens baksidor.

http://ncronline.org/blogs/ncr-today/two-important-essays-pope-and-absolution-abortion

”… de som lovordar påvens beslut som en barmhärtighetens milsten borde läsa hans ord i ett bredare sammanhang med kyrkans mycket inflytelserika, väl finansierade globala försök att begränsa tillgängligheten till reproduktiv hälsovård. (min översättning).

Gert Gelotte

PS. ”reproduktiv hälsovård” är ett samlande begrepp för tillgång till preventivmedel och legala aborter.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *