På flygresan hem från USA till Rom svarade Franciskus  på många olika slags frågor  från 11 journalister.

Bla på frågan om kvinnliga ämbetsbärare inom katolska kyrkan.

Jag citerar Franciskus svar

”Third, on women priests, that cannot be done. Pope St. John Paul II after long, long intense discussions, long reflection said so clearly. Not because women don’t have the capacity. Look, in the Church women are more important than men, because the church is a woman. It is “la” church, not “il” church. The Church is the bride of Jesus Christ. And the Madonna is more important than popes and bishops and priests. I must admit we are a bit late in an elaboration of the theology of women. We have to move ahead with that theology. Yes, that’s true.”

http://en.radiovaticana.va/news/2015/09/28/pope_francis_i%E2%80%99m_not_a_star,_but_the_servant_of_servants_o/1175317

// Irène

PS Sååååååå tröttsamt att  som katolsk kvinna ständigt behöva höra SAGAN OM KYRKAN SOM KVINNA  om och om igen.