Är synen på EXORCISM densamma i Stockholms katolska stift som i katolska stift i Polen ?


Gårdagens Dokument Utifrån på SVT

Exorcisterna

”Djävulen är på frammarsch i Polen. Aldrig har så många katolska präster utbildats till exorcister – och aldrig har deras tjänster varit så efterfrågade. Varför finns det så många besatta? Och kan de verkligen botas med djävulsutdrivning?”

http://www.svt.se/dokument-utifran/se-program/dokument-utifran-exorcisterna-avsnitt-1?autostart=true

// Irène

PS Mållös såg jag programmet………Tappade nästan andan av förskräckelse …….  och undrade över den universella katolska kyrkan dit  både katolska kyrkan i Polen och katolska kyrkan i Sverige hör……..

Är synen på EXORCISM densamma i Stockholms katolska stift  som i katolska stift i Polen ?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Är synen på EXORCISM densamma i Stockholms katolska stift som i katolska stift i Polen ?

 1. Gert Gelotte skriver:

  Irène,

  ja mållös och förfärad. Feta präster som brottas med tonårsflickor och tvingar dem att dricka vigvatten! Att kyrkan i Polen har sina säregna inslag visste jag, men inte detta.
  Vad jag vet finns åtminstone en exorcist i stiftet. Jag kan inte tro att han ägnar sig åt någon ”polsk” verksamhet, men ett klargörande vore på sin plats.
  Varför finns det en utnämnd exorcist?
  Vad ägnar han sig åt?

  Gert

 2. Irène Nordgren skriver:

  Gert

  Och den legitimerade exorcisten i Stockholms katolska Stift är ju inte vem som helst utan en av biskop Anders närmaste män……

  // Irène

 3. Agneta sofiadotter skriver:

  Irene och Gert

  Vid frågan från mig till nämnde exorcist om hur djävulen tar plats i människor så menade nämnde exorcist att det vanligen vandrar från släkting till nyfött barn i samma släkt. Djävulen gillar vissa släkter sålunda.

  En annan exorcist jag talat med från Tyskland och som under ett visst antal år hade ritualer i Rögle Kloster sanktionerat av systrarna där var även psykoterapeut. Han hörde eller kände genom anden under mässan om någon hade en sjukdom av något slag. Eftersom han inte sa vem det var som hade sjukdomen i församlingen tog jag på mig alla som den hypokondriker jag är!!

  När det gäller filmen så var det jobbigt att se den. Mina tankar var att det först handlar om en fullträff när det gäller makt. Vilken manlig utlösning av makt s.a.s.

  Den andra tanken var: vad är det med detta folk? Är de obildade eller är de i ständigt behov av ett överförmynderi? De har först Sovjetstaten och när de äntligen blir fria så skaffar de sig en stenkonservativ övervakande katolsk kyrka som kontrollerar dem.

  Vad är det med dom?

  Ursäkta polacker….

  Flickor som inte ens får avsäga sig sin religion utan att tvingas ner på mark och psykiskt torterade. Fullständigt ofattbart år 2015. En sak för mänskliga rättigheter och Amnesty.

  Agneta

 4. Irène Nordgren skriver:

  Gert och Agneta

  Franciskus stödjer utövandet av exorcism. Det finns många belägg på nätet som tex

  http://www.theguardian.com/world/2014/jul/02/vatican-recognises-exorcists

  // Irène

  http://www.katolskvision.se/blog/?p=5399

  http://www.katolskvision.se/blog/?p=846

 5. Agneta sofiadotter skriver:

  Man visar sig ju extra from om man lägger sina händer på någon och att man klarar av att djävulen/demoner far genom ens kropp och demonerna sparkar och sliter i den gode prästen. En exorcist är lite som en fältmarsalk. Det är det nog många som vill vara. En fältmarsalk utsedd av G-d för att visa sin tapperhet i fält mot fienden.

  Att det är civila som drabbas är av underordnad betydelse. Fienden är drivmedlet och lusten.

  Lika söker lika?

  Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *