10 tongivande katoliker i Dagen

Av dessa 10 är tre tydliga :syster Madeleine , Gert Gelotte och Irene Nordgren. Resten är för mig otydliga. En del fega och varande ” KKK” dvs kyrkligt katolskt korrekta vilket i sin tur leder till en åsikt som är överallt korrekt och ingenstans…. egentligen. Även jag fick möjligheten att uttala mig såsom varande en av tre skribenter i Katolsk Vision. Detta hade dock inte varit snyggt eftersom jag förlorat tron på  kyrklighet. I am more or less free…from nothing else to loose (but G-d).

Därför så blev jag stolt över er: Irene, Gert och Madeleine samtidigt som jag sörjer för min förlust av illusion. Det är alltid skönt med illusioner.

I en tid av våld, förföljelse, flyktingkatastrof  och religionskrig så begriper jag inte en feg attityd som inkluderar så självklart en bild av G-d som man naglar fast vid en lära som i årtusenden faktiskt gjort människor till vad de är och vill idag. Människor vill inte längre en lära som dödar kärlekens lovsång ….tillgänglig för alla människor att ta till sig. Framförallt är människor trötta på vad kyrkor säger om deras kärleksliv….det är väl om något uppenbart….varför annars en familjesynod?

Katolsk Vision tillfrågades som varande en väsentlig röst… bland biskops och Piltz och andra’s röster.

Det var däremot bra! Och bör noteras.

http://www.dagen.se/tio-svenska-katoliker-om-den-p%C3%A5g%C3%A5ende-familjesynoden-1.418904

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på 10 tongivande katoliker i Dagen

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Agneta,
    Jag tycker att det är positivt att Dagen bemödat sig att intervjua katoliker med olika åsikter och önskemål. Den, som jag tror, största gruppen i Sverige, dvs katoliker som inte bryr sig eftersom kyrkans syn på manligt och kvinnligt inte påverkar dem mer än de vill finns dock inte representerad.
    Sedan noterar jag att Väks styrelse tyvärr inte tagit chansen att göra ett uttalande i enlighet med föreningens reformvänliga målsättning.
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *