”Biskopssynoden manipulerad” eller när kardinal Müller inte får som han vill ?


Ryktet säger att 13 kardinaler från den konservativa falangen har undertecknat ett klagobrev till Franciskus i vilket man hävdar att biskopssynoden är ”manipulerad”. Bland undertecknarna nämns bla kardinal Müller -så klart- och kardinal Robert Sarah, Timothy Dolan och den sydafrikanske kardinalen  Wilfrid Fox Napier.

Rykten och dementier men ingen rök utan eld……..

http://www.katholisch.de/aktuelles/aktuelle-artikel/bischofssynode-manipuliert

// Irène

PS  Håller Müller på att tappa greppet ?  Som katolik har jag alltid fått höra att kyrkan står under den Helige Andes ledning.  Men  nu när kanske äntligen den förändringsbenägna falangen biskopar börjar få övertaget och blir tongivande då tycks inte längre kyrkan  ledas av den Helige Ande ……..När Müller inte får som han vill då är det inte tal om den Helige Ande utan då är det tal om manipulation.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Biskopssynoden manipulerad” eller när kardinal Müller inte får som han vill ?

  1. Irène Nordgren skriver:

    Om någon är manipulativ så är det Müller och hans rigida 12 trosfränder. Från det omtalade brevet till Franciskus som avslutas så här

    ”The collapse of liberal Protestant churches in the modern era, accelerated by their abandonment of key elements of Christian belief and practice in the name of pastoral adaptation, warrants great caution in our own synodal discussions.

    Your Holiness, we offer these thoughts in a spirit of fidelity, and we thank you for considering them.

    Faithfully yours in Jesus Christ.”

    http://chiesa.espresso.repubblica.it/articolo/1351154?eng=y

    http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/sinodo-famiglia-43910/

    // Irène

    PS ”Key elements ” Är det månne diskriminering av kvinnor och homosexuella och livslång avstängning från kommunion för frånskilda och omgifta som avses som kyrkans ”Key elements ” ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *