Pedofilprästbeskyddande ärkebiskop ger skriftlig instruktion att exkludera vissa katoliker från kommunion

Samtidigt som den pågående biskopssynoden om familjen diskuterar olika sätt att göra katolska kyrkan mer inkluderande  tar Newarks ärkebiskop  John Myers- som skyddat prästpedofiler på bekostnad av  deras offer – saken i egna händer.   Myers har skrivit riktlinjer till präster  i sitt stift att vägra ge kommunion till katoliker som tex understödjer samkönade äktenskap eller vars egna äktenskap är ogiltiga i kyrkans ögon -underförstått frånskilda och omgifta.

”In the two-page memo, Myers also orders parishes and Catholic institutions not to host people or organizations that disagree with church teachings.

He says Catholics, “especially ministers and others who represent the Church, should not participate in or be present at religious events or events intended to endorse or support those who reject or ignore Church teaching and Canon Law.”

n

http://www.religionnews.com/2015/10/13/new-jersey-archbishop-sets-rules-barring-catholics-communion/

// Irène

PS Myers  beräknas gå i pension i juli nästa år  men kanske borde Franciskus göra en markering och pensionera honom med omedelbar verkan.

Ett sådant önskemål har redan tidigare framförts av offer för prästpedofiler utifrån att Myers  skyddat prästpedofiler på bekostnad av deras offer.

“Myers did everything to protect priests, and virtually nothing to protect the innocent, the kids, the victims,” said Robert Hoatson, a member of Catholic Whistleblowers and former priest of the Newark archdiocese whose 2003 co-founding of Road to Recovery put him at odds with Myers.”

http://ncronline.org/news/accountability/abuse-whistleblowers-seek-vatican-inquiry-newark-archbishop-myers

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Pedofilprästbeskyddande ärkebiskop ger skriftlig instruktion att exkludera vissa katoliker från kommunion

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene,

    Om jag fattar rätt så menar denne Jesu ställföreträdare att du, jag o Gert inte ska få ta emot nattvarden för att vi inte tycker som katoliker ska tycka. Var gränsen går för fri yttrandefrihet och den fria tanken och den fria viljan måste väl denne Myers använda psykisk metodmekanik o tortyr/manipulation för att lista ut. Lögndetektor lär ju inte hjälpa. Inte heller kan man vara säker på att en tanke stannar oavsett om den är rättlärd enligt kyrkan eller fritänkande. Det kan ju växla på sekunder. Det blir ju en enorm apparatur för att jaga och skilja ut de som tänker, säger o vill rätt. Hur göra då med nattvarden? Det skönaste för Myers o komp. vore ju med en mekanisk antenn eller chip som de satte på människor när de gick fram o tar emot nattvarden så att det lyser rätt färg just i den sekund de delar ut nattvarden. Alltså bör Myers undersöka med medicinare hur man medicinskt kan komma åt de otäcka fritänkarna för att gardera sig mot det otäcka.

    Jag hoppas att jag har missförstått något för detta är så förbaskat dumt att det inte ens är i närheten av en andlighet och kunskap om andlighet…om G-d. Det är säker en man som är övertygad om att djävulen ser precis ut som en grönlila apa med horn o svans och att denne djävul trots den klassiska svansen är en kvinna och att alla kvinnor är intresserade av att förföra stackars krakar till män.

    oj.

    Hur kan en kyrka göra en sådan person till ärkebiskop?

    Agneta

  2. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    ”Om jag fattar rätt så menar denne Jesu ställföreträdare att du, jag o Gert inte ska få ta emot nattvarden för att vi inte tycker som katoliker ska tycka.”

    Ja du har fattat rätt. Du och jag och Gert tillhör den personkrets som enligt den katolske ärkebiskopen Myers övertygelse ska avstängas från att ta emot nattvard.

    Och Myers är inte på något sätt ensam om denna uppfattning.

    Det jag undrar över är vilka befogenheter en lokal biskop har att utfärda ett dylikt beslut.

    // Irène

  3. Agneta sofiadotter skriver:

    Irene,

    Tur att ”dom” slipper mig. Så skönt att de slipper att utsätta Jesus för mig!

    Skillnaden mellan ”vilka befogenheter en lokal biskop har att utfärda ett dylikt beslut” och biskop Anders fördömande av oss som icke- katolska …. hur stor är den? Icke-katolska får ju inte ta nattvarden.

    Agneta

  4. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    Figurer som ärkebiskop Myers bör man ignorera. Ingen kan hindra honom från att föra oväsen. Men man behöver ju inte lyssna.
    Jag har sagt det många gånger, men säger det igen med risk för att bli tjatig. Ärkebiskop Myers och hans gelikar har bara den makt vi beviljar honom. Tilldelar vi honom ingen makt är han enbart patetisk – ett tragiskt museiföremål.

    Gert

  5. Agneta sofiadotter skriver:

    men Gert vari ligger skillnaden i det denne Myers säger och att biskop Anders kallar oss icke-katoliker? Konsekvensen av vad Bskop Anders säger är densamme. Icke-katoliker får präster enligt kyrkans lära inte ge nattvard. Det är faktiskt intressant. Förstår biskop Anders egentligen vad han sagt?

    Agneta

  6. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    det har jag ingen aning om. Men biskop Anders har inte utfärdat några direktiv motsvarande ärkebiskop Meyers.

    Gert

  7. Agneta Sofiadotter skriver:

    I vilket fall, Myers o komp. måste vara oerhört rädda människor. Rädda människor i hög religiös ställning är de farligaste människorna på jorden. Nej, de farligaste varelserna på jorden. En tiger käkar upp sitt offer och en mördare tar död på kroppen. Dessa män vill döda den fria tanken och få kontroll över själen. Och människor överlag är rädda och rädslan urholkar själen. Det betyder att de som är rädda får kontroll över de rädda. Sånt folk är farligt.

    Sån har kyrkan varit genom historien. Det måste ta slut. Som sagt det handlar om mod och ärlighet.

    Agneta

  8. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    jag tror du har rätt. Den kyrkliga konservatismen handlar mycket om rädsla för att förlora kontrollen, makten och identiteten.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *