Nunna var hemlig präst

Vänner,

syster  Sr. Letitia “Tish” Rawles i Cincinnati USA har exkommunicerats och uteslutits ur sin orden sedan hon berättat att hon verkar som hemlig präst efter prästvigning i våras. Sr Letitia har varit ordenssyster i 47 år. Bilden är tagen under prästvigningen.

http://ncronline.org/blogs/ncr-today/cincinnati-nun-excommunicated-after-admitting-illegal-priestly-ordination

Som vanligt känner den klerikala brutaliteten inga gränser när kvinnor utmanar det manliga enväldet i kyrkan. När skall kyrkans mäktiga män, ständigt sysselsatta med grandet i nästans öga upptäcka bjälken i det egna? En hel biskopssynod under två år ägnades åt frågan om frånskilda och gifta kan få gå till kommunion. Diskrimineringen och förtrycket av kvinnor ägnades inte så mycket som en timmes uppmärksamhet!

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Nunna var hemlig präst

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Irene

    Vad händer om dessa uteslutna bara fortsätter att vara präster som predikar och delar ut nattvarden? Folk kommer komma och de kan ju fortfarande hävda att de är katoliker och katolska präster.

    Det finns ingen som har patent på namnet. Eller ponera att en ordenssyster i Sverige gjort samma sak som denna syster Letitia….har kyrkan i Sverige patentfört namnet katolsk? Ja, systern fortsätter att predika och dela ut nattvarden i låt oss säga den fria naturen och vi som kommer dit ger bidrag till uppehälle och vi tar nattvarden vilket i sin tur föranleder BÄ till att exkommunicera oss. Ja och så till slut exkommunicera en påve i Rom ytterigare det folk som tar nattvarden i det fria av en kvinnlig katolsk präst.

    So what?

    Detta är väl vad de första kristna gjorde.

    Har jag missat något farligt? RKK bränner inte folk längre på bål.

    Agneta

  2. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    ”Vad händer om dessa uteslutna bara fortsätter att vara präster som predikar och delar ut nattvarden? ”

    På mer katolskt radikala platser i världen är det precis så det går till som du beskriver .

    Men Stockholms katolska Stift ligger decennier efter var frontlinjen inom katolska kyrkan ligger och då menar jag inomkatolska fronten och det är först vid frontlinjerna som gränsöverskridanden sker……

    Stockholms katolska stift och BÄ kan närmast liknas vid katolska stift i Afrika där patriarkatet fortfarande dominerar, analfabetism fortfarande finns och fattigdom medför brist på datorer och internet. Där ökar katolska kyrkan vilket är något som gärna framhävs i katolska media.

    Katolsk information i Sverige om vad som händer ute i den katolska världen sker mycket selektivt. Det anses inte lämpligt att svenska katoliker ska få reda på vad som händer tex på Irland och i Österrike där präster är beredda att ta de risker och konsekvenser som kan bli följden av att de lyssnar till samvetets röst.

    Gert har myntat begreppet ”BULLERBYFILTER” vilket är genialt. All information som ges i Signum eller KAMRATPOSTEN ska först filtreras genom ett Bullerbyfilter.

    Här är lite information till alla som smygläser KV om det mest förbjudna i vårt Stift som tex Signum eller Kamratposten aldrig skulle förmedla.

    https://www.youtube.com/watch?v=UJQFDNMnAO8

    https://www.youtube.com/watch?v=eo25REZDvWA

    // Irène

  3. Agneta Sofiadotter skriver:

    Det är vackert att se dessa kvinnor!

    Men att vara katolsk kvinnlig präst i fruktsam ålder och dessutom gift innebär ju barn och är man katolsk präst är man det alltid. Det förutsätter att deras män blir hemmamän.

    Och varför inte!

    Vackert! Det är kärlek till livet, människan och G-d.

    Tänk dig en kvinnlig katolsk präst vars man är hemma och tar hand om barnen o sätt visavi dessa resliga och värdiga män en kardinal Burke…. en förkrympt förkvinnligad man i pradaskor, dockklänningar och stora rubiner som säkert anser kvinnor vara djävulens frestare.

    Känn vinden av en ny tid!

    Agneta

  4. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    exakt. So what?!

    Maria Schottenius skriver utmärkt om katolska kyrkans kvinnodilemma i dagens DN:

    http://dagens.dn.se/#reader/6326/a/1634243046

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *