Lyssna på Roy Bourgeois – intervju i CNN

Lyssna på intervju i CNN med Roy Bourgeois 14 dec samt Msgr Charles Pope från Washington.

Msgr Charles Pope berättar om hur Jesus utvalde 12 män osvOch vidare att kyrkan inte har AUKTORITET att ändra på läran !? Msgr Charles Pope betonade att läran att kvinnor inte kan bli präster inom katolska kyrkan är definitiv.

“Man kan inte riva ur sidor ur bibeln” !!!! Jag lyssnade om. Jo han sa faktiskt så. Ska jag känna mig stolt som katolik att behöva höra en representant  för den officiella katolska kyrkan argumentera på dagisnivå ?

Och att Roy Bourgeois inte som präst får “förvirra” människor.

Roy Bourgeois beskrev att Uppståndelsen är det centrala budskapet och att Jesus UTVALDE kvinnor att berätta om den händelsen för männen (apostlarna) som hade gömt sig bakom stängda dörrar………

Roy Bourgeois klarade intervjun galant. Jag ÄR stolt som katolik.

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lyssna på Roy Bourgeois – intervju i CNN

  1. Irène Nordgren skriver:

    Det finns ett intressant resonemnag om samvetet i intervjun. Msgr Charles Pope anklagar Roy Bourgeois att som präst dra in ”de troende i sin samvetskamp”.

    Är detta den officiella katolska inställningen frågar jag mig. Det RB har gjort är att efter noggrannt övervägande ta KONSEKVENSEN fullt ut av vad hans samvete säger. Msgr Pope menade att RB har rätt att lyssna på sitt samvete men bara ta upp vad samvetet säger med sina överordnade och sin själasörjare.

    Det stämmer med mina fördomar att det råder en tvetydig syn på samvetets roll i katolska kyrkan.
    Att lyssna på samvetet är en sak. Att handla därefter en annan.

    Intressant är att se hur kyrkan betraktar MARTYRER som gett sitt liv för sin tro. Dessa hyllas och vördas just PÅ GRUND AV att de tagit den FULLA konsekvensen av sitt samvete och inte varit pragmatiska.

    I fallet RB hörs det lång väg att den officiella SAMTIDA katolska kyrkan anser att ett mer PRAGMATISKT förhållningssätt till samvetet vore att rekommendera.

    Det utesluter inte att den FRAMTIDA katolska kyrkan kommer att hylla Roy Bourgeois pga att han INTE var PRAGMATISK.

    // Irène

  2. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    Kommentarerna till intervjun är färfärliga, tycker jag. Tänk att krav på lika möjligheter för kvinnor som män kan utlösa så mycket hat bland människor som anser sig vara goda kristna.

    Gert Gelotte

    PS: Om 50 år kommer Roy Bourgeois att vara saligförklarad och användas som exempel på att kyrkan innerst inne alltid är på rätt spår.

    DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *