”Katolsk Observatör” och katolska kyrkans image i Sverige

Gert

du frågar

”vilken relation har KO till stiftet?”

Jag skulle svara att Katolsk Observatör har -om inte officiell ställning i stiftet -så i varje fall halvofficiell ställning.  En präst –    Otto Michael Schneider -sitter bla i dess redaktion.

På KO hemsida står att läsa

”KATOLSK OBSERVATÖR saknar varje form av formell koppling till Stockholms katolska stift. Det handlar helt om ett enskilt initiativ. Det som här framförs är frukten av vad redaktionen finner vara lämpligt att förmedla”

http://katobs.se/redaktion.htm

Ulf Silfverling som är redaktör och ansvarig utgivare för KO är den som nu också  skrivit  det  hårresande inlägget jag länkade till.

Klassiskt feltänk

I Stiftet finns Katolsk Kalender att köpa som ”sammanställs och utges av Katolsk Kalenders Vänner”.  Den innehåller en nästan   heltäcknade  förteckning över Stiftets resurser.  Där finns namnen på samtliga präster, församlingar, institutioner, föreningar mm i Stiftet. …….

………och  där läser jag under rubrik Tidningar och tidskrifter  bla Signum, Katolskt Magasin och……..

Katolsk Observatör  http://katobs.se/

Antingen går det alltså att ge ut en nättidning som kallar sig ”katolsk” men ”utan varje form av formell koppling till Stockholms katolska stift” och ändå få den omnämnd  i Katolsk Kalender   eller så LJUGER KO !

Genom att biskop Anders har peststämplat Katolsk Vision som  ”inte har bemyndigande att kalla sig katolsk”  och  gett Katolsk Observatör carte blanche, så går det att dra slutsats om ”vilken relation KO har till stiftet.”

// Irène

PS  Gert din fråga berör det mycket centrala temat om Katolska Kyrkans image i Sverige dvs hur framtsälls katolska kyrkan i media ?  Vilken bild av katolska kyrkan i Sverige vill Stiftsledningen ska prägla media ?

Genom att strypa vissa röster och promota andra styr ledningen för Stockholms katolska Stiftet katolska kyrkans IMAGE i Sverige !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på ”Katolsk Observatör” och katolska kyrkans image i Sverige

 1. Irène Nordgren skriver:

  PÅ Bengts Blogg ger jag Bengt Malmgren 1 pris i rikstävlingen ”Att slå knut på sig själv”

  https://bengtmalmgren.wordpress.com/2015/12/18/inget-absolut-kondomforbud-i-katolska-kyrkan/comment-page-1/#comment-5210

 2. Gert Gelotte skriver:

  Irêne,

  Katolsk observatör är oftast enbart smaklös. Bengts blogg tar jag mer på allvar. Men ibland har jag svårt att hålla mig för skratt. Som när jag läste rubriken: ”Inget absolut kondomförbud i Katolska kyrkan”. Jag förmår inte ta det på allvar. Preventivmedelsförbudet är trams och skall behandlas som trams.

  Gert

 3. Irène Nordgren skriver:

  Gert

  ”Katolsk observatör är oftast enbart smaklös.”

  Därom är vi överens och just därför ”smaklöst” av Stiftsledningen att inte sätta ned foten så att svenska katoliker och icke-katoliker ska slippa få en ”smaklös” image av katolska kyrkan. Att tillåta Katolsk Observatör figurera i Katolsk Kalender är ”smaklöst”.

  // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *