Israelisk militär mördar sårad palestinier

Vänner,

utrikesminister Margot Wallström (S) fick utstå mycket kritik när hon offentligen uttryckte misstankar om att israelisk militär avrättar sårade palestinska motståndsmän direkt på gatan.

Men det finns israeliska filmbevis för att detta sker. En palestinier som sårats sedan han med kniv angripit och sårat en israelisk ockupationssoldat lämnas först åt sitt öde på gatan. Ingen bekymrar sig om honom trots att han är oskadliggjord. Två ambulanser anländer. Den israeliske soldaten, som sitter upp på båren, körs iväg. Samtidigt hörs en skarp knall. På filmen kan man se hur blodet forsar ur den nu döde palestinierns huvud.

En video som dokumenterar mordet i detalj finns i artikeln som länken nedan leder till.

http://972mag.com/when-medical-personnel-stand-by-and-watch-a-murder/118130/

Några läsare blir kanske provocerade av mitt ordval, palestinska motståndsmän respektive israelisk ockupationssoldat. Men Israel ockuperar Palestina och palestinier har samma rätt att göra väpnat motstånd som motståndsmän i Polen, Frankrike, Norge, Danmark med flera länder gjorde väpnat motstånd mot den tyska ockupationsmakten under andra världskriget.

Händelsen och filmen har uppmärksammats i ett brev till Margot Wallström från organisationen Judar för israelisk-palestinsk fred.

Gert Gelotte.

Jag kopierar in brevet här nedan.

” Till Sveriges utrikesminister Margot Wallström

Hej,

http://972mag.com/when-medical-personnel-stand-by-and-watch-a-murder/118130/

Detta är länken till en artikel på engelska från en israelisk läkare, som med professionalitet och empati analyserar videon (finns i länken) som du förmodligen också har sett, där en israelisk soldat med berått mod dödar en palestinsk man som ligger skottskadad på marken.

Förutom själva mordet på palestiniern uppmärksammar läkaren att den israeliska vårdpersonalen fullständigt struntar i den skadade mannen och förvägrar honom nödhjälp i strid med de egna etiska reglerna.

Du har varit modig som kräver av den israeliska regeringen att undersöka misstänkta utomrättsliga avrättningar redan tidigare. Du har fått utstå skamlösa påhopp från den israeliska regeringen och har kallats för antisemit.

Nu finns det fog nog att påminna den israeliska regeringen om behovet att undersöka alla misstänkta fall och att uppmana den att be om ursäkt för förolämpningarna.

Du ska veta att det finns många judar, som uppskattar dina insatser. Vi inser att du gör det för Israels bästa, för att få slut på den israeliska ockupationen och värna de demokratiska och rättsstatliga principerna.

Stockholm 29 mars 2016

Med vänlig hälsning

Ilan Cohen

Talesperson för ”Judar för Israelisk-Palestinsk Fred” (JIPF)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Israelisk militär mördar sårad palestinier

  1. Lennart Jacobson skriver:

    Det är som vanligt.

    Att en katolsk hemsida inte förmår försvara detta lilla idag nästan utrotade folk (Israel) mot hundratals miljoners hot och hat, det övergår mitt förstånd och skrämmer mig.

    Dessutom vet vi att bilder mycket lätt kan manipuleras. Vi vet också att Israel är ett rättssamhälle som straffar skyldiga, även sina egna, medan på andra sidan angriparna hyllas….

  2. Gert Gelotte skriver:

    Lennart Jacobson

    Bilder kan manipuleras, men det finns ingenting som tyder på att videodokumentationen av mordet på den palestinske motståndsmannen är manipulerad. Det är en israelisk dokumentation, inte en palestinsk.
    Business insider uk listar Israels militärmakt som den 11:e starkaste i världen, dessutom den enda kärnvapenmakten i regionen. Fredsforskningsinstitutet Sipri uppskattade för några år sedan Israels arsenal till cirka 80 kärnvapen.
    Denna militärmakt används för att i strid med internationell rätt kolonisera det som är kvar av Palestina (Västbanken). Staten Israels övervåld mot palestinierna är dokumenterat bortom varje tvivel. Det är förbjudet att flytta in den egna befolkningen på ockuperat område.
    Israel är ett rättssamhälle för statens judiska innevånare. Medborgare av annan tro diskrimineras på olika sätt och de ockuperade palestinierna är i princip rättslösa. För att ta ett enda exempel bland många. Om en ung palestinier grips för att ha gjort motstånd mot ockupationsmakten kan hans familj räkna med att deras hus demoleras.
    Vi kan ta ett exempel till. En palestinier med israeliskt pass som gifter sig med en palestinier på Västbanken kan inte leva som familj i Israel utan måste flytta till Västbanken varvid hen förlorar sitt rätt att bo i Israel.
    Den israeliska politiken gentemot Palestina och palestinierna brukar sammanfattas med orden så mycket land som möjligt med så få palestinier som möjligt.
    Nu tror du naturligtvis inte på mig. Men du kanske tror på Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Han vann det senaste valet på löftet att aldrig tillåta en palestinsk stat. Vilka möjligheter till fred återstår då? Och vad kan palestinierna göra, utom väpnat motstånd? Vad rekommenderar du?
    Gert Gelotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *