National  Catholic Reporter

Hans Küng  vädjade 9 mars i ett brev till Franciskus att tillåta en fri och öppen diskussion om ofelbarhetsdogmen.  Hans Küng meddelar att han den 20 mars via nuncien i Berlin har fått ett personligt svar från Franciskus som säger att det är fritt fram att utan restriktioner diskutera ofelbarhetsdogmen.

Hans Küng vill dock inte visa brevet för NCR pga ”den konfidentialitet jag är skyldig påven.”

Fr. Hans Kung says Francis responded to request for free discussion on infallibility dogma

// Irène

PS  Jag har inte sett att några svenska katolska media omtalat Küngs brev till påven.

9 mars KV blogg

En vädjan till Franciskus ”som lever bland vargar” från Hans Küng

”Jag är väl medveten om det faktum att min vädjan till dig som ”lever bland vargar ”- som en  Vatikankännare nyligen uttryckt sig – kanske inte kommer lägligt.”

Inte heller har jag sett att några av Sveriges GENOMPRÄKTIGA katolska media i Sverige publicerat

Namninsamling för Hans Küng