Mycket märkligt.. påven ignorerar den svenske katolske biskopen?

Jag såg direktsändningen i någon av kvällstidningarna…minns inte vilken. Nyhetsrapporteringen har ju varit oerhört svag när det gäller att Sverige fått ett nytt helgon.

Håkan Hellström på Ullevi och Zlatan kommer före men i vilket fall så såg jag den. Och då såg jag hur påven efter mässan gick ner till de olika biskopar som stod på led för att hälsa. Först stod vår biskop Anders. Biskop Anders böjde sig fram för att kyssa påvens hand men påven bara ignorerade honom och började tala och kramas med nästa. ???? Det syntes tydligt hur den svenske biskopen blev förlägen … Sedan kysstes och kramades det med i det närmaste alla andra biskopar….

Såg jag fel? Rätta mig ni som såg på tv och kanske en annan vinkel. Jag sitter i Lappland utan tv.

I pressen däremot dessa bilder som jag lägger in här. Hmm intressant. Är det möjligen så att påven vet om att svenska katoliker  är euforiska nyfrälsta stenkonservativa icke-ekumeniska betongklumpar och att vår biskop är bara trevlig och rar? Var det en markering?

Och lustigt att dessa två kvinnor får ett så till synes varmt mottagande, Speciellt verkar det som att påven gillar vår ärkebiskop.

Fast jag kanske bara inbillar mig… och allt är som vanligt… teater… eller ?

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Mycket märkligt.. påven ignorerar den svenske katolske biskopen?

  1. Hanna Håkansson skriver:

    Hej!

    Påven Franciskus tog emot biskop Anders Arborelius innan Mässan på Petersplatsen, strax innan den helige fadern mötte Alice Bah Kuhnke och Antje Jackelén. Jag har inte sett klippet du talar om, men gissar att om det var så att påven gick förbi biskopen så var det nog helt enkelt för att de redan hade talat innan Mässan.

    Allt gott!
    Hanna

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Tack Hanna.

    Mvh Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *