Sr Madeleine Fredell OP – Att fråga varför

Nyutkommen bok ATT FRÅGA VARFÖR – Justitia et Pax-kommissionens historia i Sverige 

KYRKAN – både som institution och genom de troende – har alltid engagerat sig såväl socialt som politiskt. Efter Andra Vatikankonciliet (1962–1965) intensifierades detta arbete genom grundandet av organet Justitia et Pax, med huvudsäte i Rom och med kommissioner i de katolska stiften världen över. Boken skildrar den svenska Justitia et Pax-kommissionens arbete under perioden 1987–2020, den period då författaren hade huvudansvaret. Därmed blir framställningen också en pusselbit i Stockholms katolska stifts historia, där ett rikt person galleri skymtar förbi. Här skildras också det omfattande internationella arbete som ägde rum under den svenska kommissionens första tre decennier. ”

https://veritasforlag.se/webshop/var-utgivning/att-fraga-varfor/

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sr Madeleine Fredell OP – Att fråga varför

  1. Gunnar Eriksson skriver:

    Det är en Herrans nåd att Justitia et Pax befriats fån tokheretikerna och att ortodoxe p. Thomas Idergard nu är dess ordförande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *